Zdravstvo

BOTOX – SIGURNO I  BEZBEDNO ZA  PREKOMERNO  ZNOJENJE

Tretman kod dr Suzane Kostić možete zakazati pozivom na 032 344-575

916pregleda

Prekomerno znojenje (hiperhidroza) laicima ne izgleda kao veliki problem, ali osobe koje pate od  hiperhidroze dobro znaju kakve psihičke probleme može da izazove. Uvek mokra majica ispod pazuha, dlanovi mokri i stalni pokušaji da se ta vlaga  iskoreni ili prikrije na neki način. Naročito smeta mlađim osobama koje su društveno aktivne.

Uzroci mogu biti u poremećaju funkcije štitaste žlezde, dijabetesa ili nekog drugog metaboličkog poremećaja. Kada se ovi uzroci isključe od strane endokrinologa, uzrok treba tražiti  u našim emocijama. Kod  hiperhidroze  postoji predominacija emocije straha. Osoba nekada i nije svesna tog osećaja. Strah može biti, i najčešće jeste, na podsvesnom nivou.

Lečenje je kompleksno .Uklanjanjem uzroka, lako se rešava hiperhidroza. Ako je metabolički poremećaj uzrok pojačanog znojenja, leči se medikamentnom terapijom i odgovarajućim načinom ishrane. Ako se dijagnostički odbace  organski uzroci bolesti, onda se  lečenje sprovodi uklanjanjem  osećaja straha. Su jok terapija  i  psihoterapija  je neprikosnovena  u tom smislu. Ali ovaj vid terapije  traje izvesno vreme a pacijentima je veoma značajno da  se što pre reše  hiperhidroze. Tada se preporučuje terapija BOTOXOM. Metoda je jednostavna i uspešna. Pacijent dolazi  sa depiliranim pazuhom, daje se lokalna anestezija, markiraju se mesta   gde je najjače znojenje i ubrizgava se botox  na čitavu regiju. Botox  razvija  potpuni efekat nakon 5 do 7 dana  i pacijent je  u narednih  6 do 9 meseci  oslobođen  prekomernog znojenja. Za to vreme radi se na uklanjanju uzroka da bi se trajno izlečila hiperhidroza.

Tretman kod dr Suzane Kostić možete zakazati pozivom na 032 344-575 ili posetite našu ordinaciju na adresi Kralja Petra 30/3. Yuta Centar – Čuvar Vaše lepote i zdravlja.

Ostavite komentar