Sport

Čačak 94 bez Đorđa Mićića izlazi na megdan Radničkom 1950

638pregleda

U 6. kolu plej-ofa Prve muške regionalne lige – Zapad košarkaši Čačka 94 putuju u Kragujevac na okršaj sa Radničkim 1950 (subota, 16:30).

Biće ovo treći ovosezonski susret navedenih timova. Naime, prvo su koplja ukrštena u okviru Kupa, a zatim u drugom kolu plej-ofa. Oba puta Čačani su kao domaći sastav slavili, drugi put i prilično ubedljivo (93:70). Ipak, ovog puta meč će biti igran u Kragujevcu, gde će domaćin sasvim sigurno želeti da se na adekvatan način revanšira za dva pretrpljena poraza. A na gostima je da ga u tom naumu spreče.

Strateg Čačka 94 Zoran Stefanović napominje da se sezona polako bliži kraju.

,,Kao što smo već ranije najavljivali, želja nam je da se u plej-ofu potrudimo da odigramo najbolje što u ovom trenutku možemo. Ostale su nam tri utakmice do kraja sezone, a prva na redu je protiv Radničkog 1950 iz Kragujevca“, rekao je Stefanović, pa nastavio:

,,Otputovaćemo u Kragujevac da uporedimo trenutni odnos snaga sa Radničkim 1950. Prethodna utakmica nije baš pravo merilo, jer smo ih u Čačku pobedili prilično ubedljivo. Smatram da ovog puta neće biti tako lako“.

Čačanski tim će u ovom meču biti slabiji za pomoć iskusnog igrača Đorđa Mićića, koji svojim košarkaškim znanjem izuzetno doprinosi igri svoje ekipe.

,,Što se tiče našeg igračkog kadra, nalazimo se u teškoj situaciji. Đorđe Mićić neće moći da nastupa u narednom duelu, jer je kažnjen zbog isključenja na prethodnom meču protiv Jagodine. Bićemo lišeni pomoći izuzetno važnog košarkaša u našem rosteru“, dodao je Stefanović.

Bez obzira na nedaće, trener Čačka 94 poručuje:

,,Pokušaćemo da sa raspoloživim snagama odigramo najbolje što u datom momentu možemo, a da li će to biti dovoljno za pozitivan rezultat, ostaje da se vidi u subotu veče“, završio je Zoran Stefanović.

Nikola Minović

Ostavite komentar