Humanitarni rad

Caffe ŽOC organizuje i treću humanitarnu aukciju

Sada je na aukciji potpisan dres Bogdana Bogdanovića, a novac je ponovo namenjen za devojčicu Nađu Đerović!

571pregleda

Čačanski caffe “Žoc”, koji je poneo ime po najtrofejnijem treneru Evrope i aktuelnom treneru Partizana Željku Obradoviću, organizuje treću humanitarnu aukciju. Nakon jedne potpisane  Žocove slike koja je nastala na (canvas) slikarskom platnu, a rad je autora Vladice Milovanovića Vlajsa i dresa reprezentativca Darka Lazovića, koji su potpisali naši Orlovi, na humanitarnoj aukciji je i potpisan dres Bogdana Bogdanovića iz Atlante.

Vlasnici čačanskog caffea “Žoc” žele da novac prikupljen na trećoj aukciji ponovo doniraju za lečenje devojčice Nađe Đerović, koja boluje od cerebralne paralize.

Nađa Đerović je rođena 2017. godine. Nađa je prvo dete iz uredno održavane i kontrolisane trudnoće. Rođena je u Čačku 08.11.2017. godine hitnim carskim rezom u tridesetoj nedelji trudnoće. Njena težina je iznosila svega 1550 grama. Odmah po rođenju je reanimirana i prebačena na Institut za neonatologiju u Beogradu gde provodi 72 dana. Sve je rezultiralo dijagnozom cerebralne paralize.Do sada je lečena u Banji Koviljači, Banji Trepči, Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju, naučno istraživačkom centru u Moskvi. Nađa je takođe imala dve hirurške intervencije, operacija Kraniostenoze sa godinu dana starosti i Fibrotomiju po Ulzibatu sa tri godine.

Pored brojnih problema sa kojima se svakodnevno susreće ona je jedna veoma srećna, pričljiva i nasmejana devojčica koja obožava vrtić i drugare sa kojima provodi vreme kada nije na fizikalnim terapijama.

Porodica se do sad na razne načine nosila sa troškovima koje iziskuje ovakav vid lečenja, koji nisu mali. Kako bi Nađa istrajala u svojoj borbi potrebno je novo lečenje u SAD –u. Troškovi potrebne operacije – SDR, selektivna dorzalna rizotomije iznosi 60.000 evra. Ukupni troškovi su ogromni, preko 150.000 evra. Milica, Nađina mama, nam je kazala da je prikupljeno oko 30%, ali da je potrebno još 120.000 evra. Svi zajedno za Nađin prvi korak!

Pomozimo Nađi,slanjem SMS poruke 946 na 3030. Uplatom na dinarski račun: 160 – 6000000823232 – 70.

https://www.limundo.com/kupovina/Humanitarne-akcije/Zoc/Dres-Bogdana-Bogdanovica-iz-Atlante-potpisan/105587493

Suvlasnici caffea Aleksandar Denić, Nedeljko Mandić, Milorad Vesković i Dragan Biska Albić dobili su dres reprezentativca Srbije Bogdana Bogdanovića, koji je takođe potpisan.

Da podsetimo, humanitarna aukcija, potpisane slike Željka Obradovića kupljena je za 195.110 dinara. Novac je otišao za lečenje četvorogodišnje Čačanke Nađe Đerović koja boluje od cerebralne paralize. Nađina mama Milica i porodica Đerović na poklon su dobili i samu sliku.

Da podsetimo, Željko Obradović je trener koji je u Evroligi osvojio devet titula. Sa Partizanom, Huventudom, Realom, Fenerbahčeom i pet sa Panatinaikosom. Reprezentaciju Srbije doveo je do evropskog i svetskog zlata, a broj klupskih trofeja iluzorno je nabrajati. Željko je trenirao i sjajnog Bogdana Bogdanovića koji se vinuo do NBA visina. Biran je za Evroliginu zvezdu u usponu. Sa Fenerom je postao prvak Starog kontinenta. Sa Partizanom je stigao do više trofeja, takođe, sa Fenerom iz koga prelazi u Sakramento. U novembru 2020. godine postaje član Atlante. Ne treba reći koliko Bogdan voli reprezentativni dres, kao i dres crno – belih.

I ova aukcija realizuje se preko portala Limundo humanitarne akcije gde eventualno možete dati svoju ponudu.

Darko Lazović je ponikao u Borcu. Za prvi tim je debitovao, a da nije postao punoletan. Karijera ga je vodila u Crvenu zvezdu, Đenovu i sada Veronu. Nastupao je za U21 i seniorsku reprezentaciju Srbije, a dres je sa poslednje utakmice naše reprezentacije održane u Kazahstanu.

https://www.limundo.com/kupovina/Humanitarne-akcije/Zoc/Dres-Bogdana-Bogdanovica-iz-Atlante-potpisan/105587493

djurdje.mecanin@mozzartbet.com

 

Ostavite komentar