Sport

ĐORĐE MIĆIĆ: Igrali smo izvanrednu odbranu u drugom poluvremenu; RADENKO PILČEVIĆ: Veoma bitna utakmica za nas, igrali smo je pod moranjem!

Čačak 94 Quantox – Tamiš 82:76 (25:21; 13:24; 23:16; 21:15)

324pregleda

U sastavu 21. kola AdmiralBet Košarkaške lige Srbije odigran je i jedan meč u gradu na Moravi, a akteri susreta su bili Čačak 94 Quantox i Tamiš. Kada je zvuk sirene signalizirao kraj susreta, pobeda je završila u rukama domaćeg tima, koji je slavio skorom 82:76 (25:21; 13:24; 23:16; 21:15).

Đorđe Mićić, sportski direktor kluba i trener prvog tima na utakmici protiv Tamiša, naglasio je kvalitetnu odbranu kao jedan od bitnih faktora.

,,Još pre početka utakmice dobro smo znali protiv koga ćemo igrati. Tamiš je neugodna ekipa, sa dosta mladih igrača. Pripremali smo se na način na koji smo morali. Majstorović je povređen, a tokom utakmice i Pantić. Ali ovo je bila utakmica koju smo morali da pobedimo. Nova energija igrača sa klupe nam je donela promenu, zbog čega moram da ih pohvalim. Košarkaši koji u prethodnim utakmicama nisu puno igrali doneli su dodatnu energiju, pa je starterima bilo mnogo lakše. Igrali smo izvanrednu odbranu u drugom poluvremenu, pogodili smo neke šuteve, možda i nerealne. Čestitam igračima na velikoj borbi i zasluženoj pobedi”, rekao je Đorđe Mićić, koji je na ovoj utakmici imao pomoć od Marka Marinovića i Voja Popovića.

Radenko Pilčević, kapiten čačanske ekipe, ističe da je borba u drugom poluvremenu donela timu vrednu pobedu.

,,Veoma bitna utakmica za nas, igrali smo je pod moranjem. Peh koji nam se desio na početku, kada se Pantić povredio, uticao je na celu ekipu. Gubili smo sedam poena razlike, pravili smo neshvatljive greške. Ali u drugom poluvremenu smo se podigli i potrošili mnogo snage, ali smo na kraju zasluženo pobedili. Čestitam saigračima na trijumfu”, kazao je Radenko Pilčević.

U narednom kolu Čačak 94 Quantox će gostovati u Novom Sadu domaćoj Vojvodini. Taj meč je na programu u subotu 11. februara, a početak je zakazan za 19:00.

Tekst: Nikola Minović/Kablarnet.rs

Foto: Sava Gucunski

Ostavite komentar