Sport

Dragan Gagi Nikolić: Drakonskom kaznom ugrožena su moja osnovna ljudska prava i pravo na rad

Trener MZT – a je dobio veću kaznu od svih igrača Partizana i Reala zajedno!

414pregleda

Razgovor sa trenerom Draganom Gagijem Nikolićem vodili smo u vremenskom intervalu nakon druge utamice Partizana u Madridu, a pred meč četvrtine finala između MZT –a i  Kožuva. Trener MZT – a, pošto je u fokusu košarkaške javnosti bio treći meč između Partizan Mozzarta i Reala, prokomentarisao za Mozzart Sport dešavanja u Madridu. Gagi nije ni slutio šta će se izdešavati na utakmici i kakva ga je drakonska kazna sustigla.

“Videli smo varvarstvo pojedinih igrača Reala na drugoj utakmici. Neki košarkaši Partizana su naseli na provokaciju i sačekali smo kazne. Po svim parametrima Beograđani bi sa 3:0 dobili Real jer tim sjajnog Žoca igra odlično. Dolaskom sportskog direktora i jake sportske ličnosti Zorana Savića i najtrofejnijeg trenera Željka Obradovića omogućeno je da Beograđani dobro grabe. Utakmice u Madridu su bile javni čas košarke koji su demonstrirali ‘crno – beli’. Real je pročitan sa svih strana i da nije povrede i kazni Partizan bi u trećoj utakmici obezbedio vizu za Litvaniju”, rekao je tada Nikolić koga je danas sačekala strašna vest. Kažnjen je sa deset mečeva zabrane da sedi na klupi MZT –a. Više je kažnjen, zbog dela koje je izazvao bez očigledne namere, nego svi igrači Reala i Partizana zajedno. Presedan! Da li su Gagija pustili niz vodu jer ima i državljanstvo naših suseda.

“Od mene su napravili serijskog ubicu. Moja namera je bila da razdrmam svoje igrače, nisam ni sanjao da će na mene naleteti Amerikanac Majron Gordon.  Gordon je pošao ka meni, ja sam mu odmah pružio ruku uz izvinjenje koje je prihvatio. Kada sam se pozdravio sa kolegom trenerom, sudijama otišao sam u svlačionicu”, kaže Gagi Nikolić koji je znao da će biti kažnjen, ali ne ovako, drakonski, praktično povređeno mu je pravo na rad jer je do ovog meča sa MZT – om ostvario 18 trijumfa i četiri poraza. U ABA ligi, prvenstvu i kupu Severne Makedonije.

“Znao sam da ću biti kažnjen, ali ne sa ovoliko mečeva. Zvanična suspenzija je na deset utakmica. Ovo je pakao za mene, uzeta mi je titula prvaka Severne Makedonije”.

Praksa je da se ovakve greške kažnjavaju sa jednom do tri utakmice suspenzije i 500 evra. Pritisaka je bilo sa raznih strana od klubova, trenera, jer makedonski stručnjaci ne mogu da dobiju posao izvan svoje zemlje. Sve se ovo kosi sa zdravim razumom, ugrožena su ljudska prava, pravo na rad jer je posao za trenera Nikolića u MZT – u okončan.

Đurđe Mečanin

djurdje.mecanin@mozzartbet.com 

 

Ostavite komentar