Humanitarni radMozzart

HUMANITARNI TIKET U PODNE: ALEKSANDAR STANOJEVIĆ tipuje za SK SINGIDUNUM

Direktor Specijalne olimpijade Srbije očekuje plemeniti dobitak od109.400 dinara!

430pregleda

Specijalna Olimpijada osnovana je 1968. godine u SAD – u kao program koji promoviše sportske aktivnosti u različitim olimpijskim sportovima za osobe sa intelektualnom ometenošću. Od tada se ovom programu priključilo više od 185 zemalja širom sveta sa preko četiri miliona sportista. Kroz svoje programe Specijalna Olimpijada teži ka pružanju dugoročne koristi zdravom razvoju pojedinca i njegovom uklapanju u društvo. Od 1988. godine Special Olympics Internacional (SOI) postaje pridruženi član Međunarodnog Olimpijskog Komiteta. Specijalna Olimpijada Srbije počela je sa aktivnim radom 2002. godine. Registrovana je pri Ministarstvu omladine i sporta kao sportska organizacija, jedina ovog tipa koju ministarstvo podržava, i trenutno ima 14 aktivnih sportskih klubova širom zemlje sa kojima radi.

Cilj organizacije je da tokom čitave godine organizuje treninge i takmičenja osoba sa intelektualnom ometenošću u našoj zemlji i na taj način popravi njihov kvalitet života i integriše ih u društvo i omogući da uzmu učešće na skoro svim međunarodnim takmičenjima. Osvojili su preko 125 medalja.

Direktor Specijalne olimpijade Srbije ALEKSANDAR STANOJEVIĆ tipuje za SK SINGIDUNUM i uz pomoć kompanije Mozzart pokušaće da pomogne sportistima iz Singidunuma. Aleksandar nam je rekao da se u Singidunumu odlično radi. Da članovi redovno treniraju i da Singidunim utiče na edukaciju, socijalizaciju svojih članova i da zavređuju pažnju i pomoć.

Red vožnje kaže da prva utakmica startuje u 18:00 sati,   LETONIJA – MOLDAVIJA. Domaća reprezentacija ima 12 poena na kontu, pet više od rivala. Moldavija je poslednji meč dobila sa 2:1, a Letonija je slavila na poslednjih pet duela. Kada su međusobni okršaji u pitanju domaća selekcija ima tri trijumfa, a Moldavci su jednom trijumfovali.

“KI 1”.

Sve na MOZZART -u :

https://www.mozzartsport.com/fudbal/vesti/humanitarni-tiket-u-podne-aleksandar-stanojevic-tipuje-za-sk-singidunum/431389

Ostavite komentar