MozzartSport

Humanitarni tiket u podne: Dragan Šakota tipuje za nabavku respiratora za bolnice

Trener Crvene zvezde očekuje dobitak od 135.500 dinara!

862pregleda

Poznati košarkaški trener Dragan Šakota, nakon sina Dušana, uzeo je učešće u našoj dobrotvornoj akciji.

Šakota senior rođen je u Beogradu. Igračku karijeru proveo je u ekipi IMT – a sa Novog Beograda, u klubu u kome je započeo svoj trenersk staž dug preko 35 godina. Tokom bogate trenerske karijere, vodio je ekipe IMT – a, Zadra, Cibone…Nakon toga karijeru je nastavio da gradi u Grčkoj, kao trener PAOK – a, Iraklisa, Olimpijakosa, Arisa i AEK – a. U Grčkoj je ostvario najveći uspeh u istoriji AEK – a, osvajanjem nacionalne titule 2002. godine, a 16 godina kasnije i pobedom u FIBA Ligi Šampiona. Sa Crvenom zvezdom, koju je predvodio i u periodu od 2005. do2007. godine osvojio je kup Radivoja Koraća 2006. godine i igrao finale nacionalnog prvenstva. Sad je po drugi put na kormilu Crvene zvezde. Pored angažmana u klubovima, Dragan Šakota je deo svoje trenerske karijere ispisao radeći u nacionalnom timu Jugoslavije, kao i Srbije i Crne Gore, prvo kao pomoćnik Dušanu Ivkoviću i Željku Obradoviću. Za prvog trenera nacionalnog tima Srbije i Crne Gore promovisan je 2006. godine kada je vodio “A” selekciju na Svetskom prvenstvu u Japanu. U AEK se vratio 2015. godine. Tokom tri sezone atinski klub vratio je u vrh grčke košarke, da bi 2018.godine osvojio dva trofeja (FIBA Liga šampiona i kup Grčke), a poziv Crvene zvezde dočekao ga je na mestu generalnog direktora žuto-crnih. Po drugi put, zvanično je promovisan u trenera Crvene zvezde novembra 2019. godine.

Naravno, našeg trofejnog stručmjaka prvo smo pitali za zdravlje pošto je imao problem sa upalom vena.

“Očekujem da mi skinu konce. Sve je u redu. Virus korona još nisam video”, našalio se Šakota i uz pomoć prijatelja sastavio plemeniti listić.

Prve dve utakmice stižu sa Tajvana, reč je o košarkaškim mečevima, BANK OF TAIWAN – PAUIAN. Domaći imaju skor od dve pobede i sedam poraza, sa pet poslednjih neuspeha. Gosti skor 5:3, poslednje dve pobede, uz napomenu da je gost dva puta trijumfovao nad rivalom. Ukupni međusobni skor je 3:3.

“Dvojka uz hendikep od 4.5”.  

Još jedan košarkaški meč sa Tajvana, TAIWAN BEER – YULON. Pivari imaju maksimalan učinak, 9:0, devet trijumfa u nizu, a gosti 5:4. Gosti su pobedili u poslednjoj utakmici. Međusobni odnos je 5:1.

“Jedinica uz hendikep, -7.5”.

Slede e – Sportovi:

12.00 JD Gaming – Suning KI 1   1.40

13.00 EVIL GENIUSES – CR4ZY KI 1   1.30

13.00 TEAM DYNAMICS – JIN AIR GREEN WINGS KI 1   1.45

  1. 00 MIBR – FURIA KI 2 1.50

Nešto o MOZZARTOVIM društveno odgovornom poslovanju.

Naša kompanija, kao mnogo puta do sad, vodi borbu da pomogne svima kojima je pomoć potrebna. Najnovija informacija glasi da će MOZZART srpskim bolnicama donirati deset respiratora, za kojima vlada velika potražnja. Deset najsavremenijih, invazivnih respiratorora ukupna cena je 200.000 evra. Izdvojena su sredstva za pomoć bolnicama  od 100.000 evra. Potom, besplatni paketi za penzionere po gradovima Srbije, od 100.000 evra.

Poslednje informacije kažu da respiratori stižu sledeće sedmice. Top of FormBottom of FoKompanija planira izgradnju Mozzart – eko parka kod Štark arene. Krenula je i nova akcija “Za duži životni vek – najduži tiket”. Svojevremeno, učestvovali smo u akciji “Bitka za bebe” i donirali smo veći broj inkubatora srpskim porodilištima, a plan je da kompanija donira novih dvanaest inkubatora. Bili smo generalni sponzori studentskog sporta na Beogradskom univerzitetu. U Rektoratu nam je uručena specijalna zahvalnica za naročite zasluge za razvoj sporta na BU. Mozzart je bio naslovni sponzor KLS – a, sponzor ABA lige, KK Borca… Beting partneri smo KSS – a , FSS – a , FK Crvena zvezda, KK Partizan…U akciji “Sto terena za jednu igru” obnovili smo i svečano otvorili tačno 82 košarkaška terena. Poslednje je otvoreno u čast legendarnog  Slobodana Pive Ivkovića.

U duhu misije “Budimo društveno odgovorni i u 2020. godini” kompanija MOZZART će i dalje donirati u zdravstvo, sport, humanitarne akcije, obrazovanje, kulturu, udruženja obolelih…

Podsećamo i na MOZZART – ove plemenite kladioce u “Humanitarnom tiketu u podne” sa iznosima od preko 100.000, 00 dinara.To su: Andrea Trinkijeri, Ivan Jović, Strahinja Gavrilović, Vanja Bulić, Momčilo Bajagić, Uroš Tripković, Radomir Antić, Vojin Ćetković, Vojkan Borisavljević, Zdravko Čolić, Jovan Maljoković, Nenad Stojmenović, Sara Sakradžija, Milan Caci Mihailović, Miloš Teodosić, Danica Ristovski, Dimitrije Ilić, Marko Tejić, Srđan Vasiljević, Milica Mandić, Branislav Trifunović, Predrag Miljuš, Dragana Cvijić, Boris Režak, Duško Pijetlović, Prof. Branko Đurović, Duško Nikolić, Zoran Vujičić, Milan Pavkov, Ana Joković, Ivica Šurjak, Emir Kusturica, Aleksandar Srećković, Nikola Mišković, Dejan Mišković, Zoran Višić, Ljubiša Stojanović, Milan Mačvan, Nenad Brnović, Ivan Paunić, Dejan Ristić, Milena Pavlović Čučilović, Antun Novaković, Pero Antić, Ivan Ivković, Brajs Džouns, Nebojša Vučićević, Darko Tešović i Aleksandar Simetrija Đorđević .I tako do 49 članova kluba od 100.000, 00 dinara.

Obaveštenje važno za Republiku Srpsku!

Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg gosta Dragana Šakote dobitak će biti doniran i za Udruženje roditelja dece i omladine sa posebnim potrebama “Sunce nam je zajedničko”,Trebinje. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Kvote, na odigrane utakmice, bile su aktuelne u momentu sastavljanja tiketa!

IZVOR: Mozzart Sport

djurdje.mecanin@mozzartbet.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar