Humanitarni radMozzart

Humanitarni tiket u podne: Nenad Miljković tipuje za Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj

661pregleda
Nenad Miljković, doktor, specijalista neurologije u KBC Zemun, tipuje za Zvečansku:
Doktor Nenad Miljković,  specijalista neurologije:
“Rođen sam u Bujanovcu, ali su me sa tri meseca odveli u Bar. Moj otac je bio vojno lice. Kada je bio veliki zemljotres u Crnoj Gori dobio je prekomandu za Split. Živeli smo blizu Starog placa, igrališta FK Hajduk, ali i u ulazu gde je živeo čuveni golman Ivan Katalinić. Svi veliki fudbaleri Bilih dolazili su kod Katalinića od Šurjaka, Oblaka, Mužinića, Žungula…znao sam šta voze, mahom italijanska vozila, i prepoznavao ih po automobilima”.
Doktor Miljković, kao dečak, bavio se raznim sportovima.
“Od plivanja, vaterpola, do raznih individualnih sportova. Pored sporta interesovala me je muzika, pomorska biologija, Institut za okeane i istraživački brod Bios. Međutim, roditelji su želeli da se ne bavim sportom već da studiram. Posle Medicinske srednje škole, farmaceutski smer, obreo sam se na Medicinskom fakultetu u Splitu, ali sam zbog ratnih dešavanja bio prinuđen da pređem u Beograd. Uz studije radio sam na stadionu FK Palilulac. Po završetku medicine radio sam na humanitarnim projektima, kao član medicinskog tima”.
Sledeći posao bio Vam je u KBC Zemun.
“Interesovala me je neurologija, kako funkcioniše naš mozak…Radio sam kao klinički doktor, specijalizirao na klinici za neurologiju KCS, a radim na EMG uređeju sa pacijentima koji možda imaju neuro – mišićnu bolest. Za vreme Covida – 19 mnogo vremena proveo sam u lečenju kovid pacijenata”.
Niste bili navijač Hajduka ili Jugoplatike.
“Ali sam ih gledao i više me je interesovalo da ih posmatram iz sociološkog ugla. Porodično smo Zvezdaši, omiljeni igrač je Dragan Džajić, a dosta ljudi u Srbiji je tada navijalo za Hajduk, ali i u Hrvatskoj za Zvezdu.  Više nego za Partizan. NBA je bio interesantan kada su tamo igrali Divac, Rađa, Kukoč protiv Medžika, Džordana…Drago mi je bilo kada je Peđa Mijatović otišao u Real koji mi je omiljeni fudbalski tim kao LA Lejkersi u košarci”. 
Mozzart Sport
djurdje.mecanin@mozzartbet.com

Ostavite komentar