Sport

Kadeti Borca zaustavljeni u četvrtfinalu završnog turnira!

Partizan – Borac Mozzart 81:74 (26:23; 21:17; 15:16; 19:18)

482pregleda

U trećem četvrtfinalnom susretu F8 završnog turnira Triglav kadetske lige Srbije sastali su se Partizan i Borac Mozzart. Beogradski tim je, zbog partija koje je prikazao tokom ligaškog dela sezone, slovio za favorita, ali su Čačani pružili silan otpor. Ipak, to nije bilo dovoljno, pa su na kraju doživeli poraz. Što se tiče konačnog rezultata, glasio je 81:74 (26:23; 21:17; 15:16; 19:18).

Bolji početak utakmice pripao je Partizanu, koji je preko Šekularca brzo došao do pet poena. Borac je pokušao da uhvati priključak, pa je, uz dosta truda, u tome i uspeo. Doduše, poenterski je zaostajao, ali ne previše, tako da je bio u igri. Štaviše, kada je Radović pogodio svoju prvu trojku, Čačani su prišli na samo poen zaostatka (11:10). Od tog trenutka, pa do okončanja prvog kvartala, crveno-beli su u stopu pratili protivnika, a čak su i poravnali skor (15:15).

Na startu drugog kvartala Krunić je sa distance doneo novo izjednačenje (26:26). Njega je sledio Medić, tako da je Borac uspeo da dođe i do prve prednosti (26:28). To je dobrano osokolilo Čačane, a Beograđane nateralo da traže tajm aut. Iles je pokazao reakciju, tako da je Partizan prekinuo nalet rivala. Čak je ponovo preuzeo kapital u svoje ruke, a dosegao je do kote devet (39:30). Na redu su bili Čačani da pozovu minut odmora. Ali nisu imali rešenje za Ilesa, koji je nekoliko puta pogodio za tri, pa je odveo svoj tim na +12 (43:31). Do odlaska na veliki odmor Borac je malo smanjio zaostatak, ali ne u dovoljnoj meri.

Start drugog poluvremena bio je povoljan za Borac, koji je uspeo da se dobrano približi suprotnom timu (47:42). Ali taj poduhvat bio je kratkog maha. Partizan je u narednih nekoliko minuta pogađao iz svih pozicija, pa je u drugom delu deonice došao do najvećih +15 (62:47). Čačani su se našli u nezgodnoj poziciji, tako da su hitno morali da reaguju. Uz dosta zalaganja, vezali su devet poena, pa su smanjili deficit na jednu cifru (62:56). Taj podvig pokazao je da Borac nema nameru da se preda, već da se bori do samog kraja.

Odlučujući deo utakmice Borac je krenuo na sve ili ništa. Drugog izbora nije imao, jer je bio u zaostatku. I odlično mu je krenuo, jer je posle četiri minuta bio samo koš u zaostatku (64:62). Uz dosta muke, Partizan je odoleo, pa je sprečio rivala da potpuno preokrene situaciju. Opet je došao do prednosti, ali ne tako znatne kao pre (75:67). Čačani su ponovo morali da vade kestenje iz vatre, a vremena više nije bilo na pretek. Pokušali su da se ponovo vrate u život, ali ovog puta to im nije pošlo za rukom. Partizan je igrao mirno do kraja, pa je uspeo da slavi i tako se plasira u polufinale.

Partizan: Isailović 7, Goljović 10, Šekularac 11, Iles 30, Danilović 4, Mijailović, Gujaničić 6, Nedeljković, Glumičić, Sijarić 10, Mirković 1, Karisik 2.

Borac Mozzart: Đorđević, Erić, Mladenović, Ajdačić, Filipović, Radović 35, Krunić 17, Medić 6, Klenkovski 8, Petrović 8, Mihić, Savičić.

Tekst: Nikola Minović/Đurđe Mečanin/Kablarnet.rs

Foto: Sava Gucunski

Ostavite komentar