OstaloSport

Košarkaš koji igra za Mornar iz Bara postavio novi rekord ABA lige

389pregleda

Rođen je u španskom Hihonu gde je tata Miroslav u to vreme igrao košarku. Rastao je u Beogradu, a prve korake košarkaške korake načinio je u Zemunu. U Megi je Marko Pecarski debitovao kao senior. Potom su usledile igre za Bajern, Partizan, sa kojim ima osvojena dva pehara iz Kupa Radivoja Koraća. Sa srpskim juniorskim reprezentacijama ima osvojene dve zlatne medalje sa Evropskih prvenstava. Jednu je doneo iz Slovačke, drugu iz Letonije, a tad je proglašen za najkorisnijeg igrača šampionata. Marko Pecarski nastavio je sa dobrim partijama u ekipi Mornara i oborio je neke dosadašnje rekorde u ABA ligi.

Dakle, nekadašni igrač Partizana, FMP – a, Borac Mozzarta, a sada kluba iz Bara i povremeni srpski reprezentativac oborio je rekord ABA lige po broju ofanzivnih skokova u jednoj sezoni regionalnog takmičenja.

U saopštenju ABA lige navodi se da je Pecarski na zaostaloj utakmici 14. kola ABA lige između Mornara i Igokee (74:86) ostvario 10 skokova u napadu. Marko je imao i tri skoka u odbrani.

Pecarski je na prvom mestu liste oborio rekord srpskog reprezentativca Nikole Milutinova, koji je u sezoni 2014./2015. u dresu Partizana imao 104 uhvaćene lopte u napadu. Sada je Pecarski u ovoj sezoni ostvario osam skokova više, ukupno 112 skokova u napadu. Oborio je rekord uz napomenu da je imao tri utakmice manje u odnosu na Milutinova.

“Moja ljubav prema košarci verovatno je potekla od mog oca Miroslava. On je bio košarkaš, pa je ubrzo košarka postala i moja najveća strast i nešto što će me pratiti tokom života. Sećam se da sam se okušao u tenisu, ali to je manje bitno. Najdraži igrač iz detinjstva bio mi je Dimitris Diamantidis, a od NBA igrača Dirk Novicki i Karmelo Entoni. Uvek navijam za ekipu u kojoj igram i maksimalno se trudim da joj pomognem. Uvek ću pamtiti finale Evropskog prvenstva u Rigi, pred 20.000 ljudi. Tad sam sa svojom generacijom osvojio zlatnu medalju. Ponekad moramo izgubiti nešto dobro da bi dobili nešto još bolje”, kazao je za naš portal Marko Pecarski.


Đurđe MEČANIN/Mozzart Sport

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com

 

 

 

 

 

Top of Form

Bottom of Form

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar