Sport

Lučić: Zadovoljan sam energijom mlađih igrača; Pantić: Moramo da se izvučemo iz letargije!

Čačak 94 Quantox – Kolubara LA 2003 68:77 (11:16; 15:21; 21:23; 21:17)

487pregleda

U petom kolu AdmiralBet Košarkaške lige Srbije Čačak 94 Quantox dočekao je na parketu dvorane kraj Morave ekipu Kolubare LA 2003 iz Lazarevca. Na kraju susreta, pomalo neočekivano, pobedu je zabeležio gostujući sastav, koji je slavio rezultatom 68:77 (11:16; 15:21; 21:23; 21:17).

Vladimir Lučić, trener Čačana, posle utakmice je ponovo izjavio da preuzima odgovornost za loše rezultate tima.

,,Promašili smo sve otvorene šuteve u prvom poluvremenu. S druge stane, protivnik ih je pogađao. Jako važna stvar su i promašena slobodna bacanja. KLS je veoma zahtevna liga i niko ne sme da je potcenjuje. To je ozbiljno takmičenje i ekipe, pre svega, moraju da budu dobro fizički pripremljene. Mi nismo fizički najspremniji, imamo par starijih igrača. Zadovoljan sam sa energijom koju su doneli mlađi igrači i to je dalo rezultat kad smo prišli na minus šest, uz neki promašeni zicer. Dobra vest je što su se u tim vratili Filip Dumić i Matija Popović. Obojica su imali samo po tri treninga i eviddentno je da oni još nisu spremni. Želim da naglasim da sam za učinak od 0-5 odgovoran isključivo ja, jer sam preuzeo ekipu i snosim svu odgovornost”, rekao je Vladimir Lučić.

Mladen Pantić, prekaljeni košarkaš Čačka 94 Quantox, naglašava da ekipa mora što pre da se izvuče iz letargije u koju je upala.

,,Znali smo vrline i mane protivnika. Ušli smo u utakmicu dobro, ali smo u jednom trenutku pali i više tu kraja nije bilo. Dobro su nas skautirali, zatvorili nam reket, puštali šuteve, tačno su znali kod kojih igrača pomažu. Nismo se snašli u takvoj igri, a promašili smo i neke otvorene šuteve, a oni su ih davali. Čestitam ekipi Kolubare na zasluženoj pobedi. Nama ostaje da se okrenemo treningu, hali i da pokušamo da izvučemo neke pouke iz svega ovoga, jer na 0-5 nije lako ni trenirati ni igrati. Ali moramo da pokušamo da dokažemo da smo pravi i da se izvučemo iz ove letargije i da konačno počnemo da pobeđujemo”, kazao je Mladen Pantić.

Čačak 94 Quantox ima sedam dana pauze da se odmori, analizira prethodni meč i spremi se za novi duel. Sledeću utakmicu u okviru domaće lige Čačani će odigrati u subotu 29. oktobra, a naredni protivnik biće Tamiš iz Pančeva. Početak utakmice je zakazan za 19:00.

Tekst: Nikola Minović/Kablarnet.rs

Foto: Čačak 94 Quantox

Ostavite komentar