Muzika

LUKA IVANOVIĆ, ALIAS LUKE BLACK – POBEDNIK NA BEOVIZIJI

1.05Kpregleda

Naš mladi Čačanin Luka Ivanović, poznatiji kao Luke Balck, pre par večeri postigao je veliki uspeh. Na polufinalnoj večeri izbora srpskog predstavnika za Pesmu Evrovizije 2023 svojom pesmom “Samo mi se spava” ostavio je vrlo pozitivan utisak kako na publiku, tako i članove stručnog žirija.

Lukina pesma je za samo nekoliko dana privukla veliku pažnju šire muzičke javnosti, kroz polemiku o poruci koju Luka želi da prenese evrovizijskoj publici. Naslovna fotografija na zvaničnom kanalu RTS Pesma Evrovizije pokrenula je razmišljanja o simbolici jastoga koga Luka drži u ruci pored obraza. Na pitanje šta je želeo da poruči pesmom odgovorio je: “Pesma predstavlja beg i letargičnost ljudi u toku svetskog haosa. Jastog je simbol regeneracije i poziva nas da se probudimo.”

Finalno veče izbora srpskog predstavnika za pesmu Evrovizije 2023. održano je u subotu uveče 4. maja sa početkom u 21:05 časova i direktno je prenošeno na nacionalnom TV kanalu RTS1. Luka bi trebalo da nastupi pod rednim brojem 10. NJegovu pesmu možete preslušati na linku u okviru ove objave. Ukoliko vam se pesma svidi za nju možete glasati slanjem SMS poruka tokom termina za glasanje. Glasanje traje 15 minuta od trenutka kada voditelji izbora daju znak, a sa jednog telefonskog broja može se poslati do 20 poruka. Publika i žiri odlučivaće o predstavniku Srbije na ovogodišnjoj Evroviziji glasovima u odnosu 50:50, a prihod od poslatih SMS poruka gledalaca doniraće se za nabavku aparata za Dom zdravlja u opštini Bojnik.

Luka i njegovi roditelji, naši sugrađani Saša i Marija Ivanović, pozivaju sve Čačane da poslušaju Lukinu pesmu “Samo mi se spava”, pa ako im se svidi da glasaju za Luku SMS glasovima. Čačak do sada nije imao svog predstavnika na takmičenju za pesmu Evrovizije, pa kako je Luka na polufinalnoj večeri ostavio dobar utisak, možda je sada pravo vreme za to. Našem mladom, talentovanom i već prilično afirmisanom zemljaku Luki Ivanoviću, ili bolje reči umetnički Luke Balck-u želimo uspeh u finalu i nadamo se da ćemo imati priliku da ga gledamo i na samom takmičenju za Pesmu Evorvizije 2023 koja se ove godine održava u Liverpulu, u Velikoj Britaniji, od 9. do 13. maja.

Luka Ivanović, Luke Black – Samo mi se spava


LUKA IVANOVIĆ, ALIAS LUKE BLACK – BIOGRAFIJA

Luka Ivanović, alias Luke Balck, rođen je u Čačku 1992. godine. Tu je završio Osnovnu školu i čačansku Gimnaziju. Potom je diplomirao na Filološkom fakultetu u Beogradu na katedri za engleski jezik i književnost. Potom se seli za London gde je na Point blank music school završio produkciju, a potom master studije na BIMM univerzitetu takođe u Londonu. Već duži niz godina Luka tamo živi i radi kao pevač, tekstopisac, producent i performer sarađujući sa velikim imenima na svetskoj kulturnoj sceni. Kroz saradnju sa kreativnim direktorom Vassom Vu otvara novu zvučnu i estetsku dimeziju, pruža drugačiju perspektivu i predstavlja potpuno novo kreativno poglavlje.

Nakon rasprodate turneje u Kini i eksplozivnog nastupa uživo u Berghain-u, Luka, iliti Luke Black, objavljuje EP “F23.8” koji predstavlja hipnotičko istraživanje “prekinute percepcije stvarnosti” kroz sočivo Lukinog vlastitog putovanja mentalnog zdravlja i pravljenja zvučnih poređenja sa umetnicima kao što su Oklou i Sega Bodega.

Luka se autorskom muzikom bavi od 2005 godine. Još kao osnovac sa 12 godina počeo je da piše tekstove, a već sa 16 godina da komponuje muziku i piše aranžmane. On je prvi solo izvođač iz Srbije sa ekskluzivnim ugovorom za Universal Music Group i do sada je objavio četiri EP izdanja. Osim autorskom muzikom, bavi se i audio produkcijom i režijom sopstvenih nastupa i muzičkih spotova. Tražeći svoj umetnički izraz eksperimentiše i isprobava nove i neočekivane forme i stilove.

S poštovanjem,
UDRUŽENJE ČAČANA U BEOGRADU

Ostavite komentar