Sport

Matija Popović, igrač Čačka 94: Želja nam je da plej-of dočekamo što je bolje moguće!

Košarkaš ističe da je doneo dobru odluku kada je postao član Čačka 94...

864pregleda

U 13. kolu Druge muške lige Srbije košarkaši Čačka 94 će na parketu dvorane kraj Morave imati priliku da se sastanu sa kolegama iz Proletera-Naftagas (nedelja, 17h).

Nakon duže pauze, koja je potrajala gotovo mesec dana, tabor iz grada na Moravi nastavlja putešestvije po drugom po snazi košarkaškom takmičenju u zemlji.

Još pre početa lige klub je izrazio želju da sezonu okonča plasmanom u viši rang, odnosno u KLS. Borba za taj cilj biće silna, ali u čačanskom timu veruju da je moguće ispuniti zacrtano.

Matija Popović, igrač Čačka 94, veruje da klub može do plasmana u viši rang.

,,Ostalo je da odigramo još dva kola u regularnom delu, a onda sledi plej-of i ukrštanje se grupom A. Moram da primetim da B liga nikad nije bila jača. U našoj grupi se nalaze Spartak i Pirot, koji su zaista veliki projekti. Oni imaju ozbiljne budžete i za KLS, a ne samo za B ligu. A tu su i Hercegovac iz Gajdobre i Borac iz Zemuna, ekipe koje imaju igrače koji godinama igraju KLS, pa i jača takmičenja. Naravno, Železnčar je uvek na visini zadatka. To sve garantuje da će biti zanimljivo do poslednjeg kola i da će ulazak u KLS biti izuzetno težak“, zastao je Popović, a onda posebno istakao.

,,Mi smo na dobrom putu, ali moramo da nastavimo da igramo kvalitetno i da pobeđujemo, kako bismo se našli među prve dve ekipe i ostvarili glavni cilj – plasman u KLS“, dodao je igrač Čačka 94.

Pre gotovo dva mececa Popović je postao deo Čačka 94.

,,Vrato sam se u Čačak iz Bosne, jer je tamo bila veoma loša situacija. U tom momentu dobio sam poziv iz Čačka 94, tako da je dogovor brzo i lako postignut. Mogu da kažem da sam prezadovoljan, kako trenerima i saigračima, tako i uslovima u klubu. Nema sumnje, klub je na vrhunskom nivou, mnogo iznad ovog ranga takmičenja“, rekao je Popović.

U nedelju Čačak 94 će kod kuće imati priliku da ugosti Proleter-Naftagas. To će biti lepa prilika da Čačani 2022. godinu započnu pobedom.

,,Iza nas je mesec dana pauze, koju smo iskoristili da dobro treniramo i spremimo se za nastava lige. Pre svega, akcenat smo stavili na fizički segment, a veliku pomoć smo imali od Darka Bogićevića Luisa, kondicionog trenera KK Borac. Želja nam je da plej-of dočekamo što je bolje moguće. A utakmica sa Proleterom je odlična prilika procenimo u kom se stanju nalazimo i koliko možemo u ovom mometu. To saznanje će nam puno značiti u periodu koji dolazi“, završio je Matija Popović.

Tekst: Nikola Minović/Kablarnet.rs

Foto: fejsbuk stranica KK Čačak 94 (autor: Duško Radišić Lejča)

Ostavite komentar