Sport

MILAN MILOVANOVIĆ pred susret sa Megom: Verujem u pozitivan rezultat!

Mega MIS – Borac Mozzart (subota, 19:00, Arena sport 1)

532pregleda

U okviru 9. kola AdmiralBet ABA lige košarkaši Borca Mozzart otisnuće se put prestonice, gde će ukrstiti koplja sa Megom MIS (subota, 19:00, Arena sport 1). Biće to prvi meč kluba iz grada na Moravi od smene na kormilu tima, odnosno od kada je Dejan Mijatović došao na mesto Marka Marinovića.

Milan Milovanović, centar čačanske ekipe, smatra da je pobeda u prošlom kolu protiv Mornara-Barsko zlato puno značila po pitanju samopouzdanja.

,,Naravno da pobeda protiv Mornara mnogo znači za samopouzdanje ekipe, baš kao što je utakmica sa FMP-om imala kontra efekat, kada je sve krenulo nizbrdo. Ne bih da se previše vraćam u prošlost, bitno je da smo sad u dobrom raspoloženju. Verujem da je ekipa trenutno dosta svežija i da ima novu energiju“, rekao je Milovanović.

Sledi utakmica sa Megom MIS, ekipom koja nije započela takmičenje na valjan način, baš kao ni Borac Mozzart.

,,Mega ima slabiji start sezone, ali je uspela da zabeleži dve pobede. Ali je u prošlom kolu pretrpela poraz od MZT-a. Bez obzira na to, moramo da budemo vrlo obazrivi u subotu. Mega ima talentovane mlade igrače, fizički vrlo dominantne. Ekipa je popunjena na svim pozicijama, tako da nije za potcenjivanje“, kazao je centar Čačana.

Takođe, još je izjavio…

,,Nadam se da će utakmica biti vrlo zanimljiva, a verujem u pozitivan rezultat. Kao što sam već rekao, ni Mega nije u idealnoj poziciji, baš kao ni mi, zato se moramo boriti“, dodao je Milovanović.

U ponedeljak je došlo do smene na mestu stratega Borca Mozzart, tako da je ekipa ove sedmice radila sa novim trenerom, Dejanom Mijatovićem.

,,Trener od nas zahteva disciplinu u igri. Zadržali smo neke stvari iz prethodnog perioda, ali je došlo je do nadogradnje i uvođenja novih segmenata. Doduše, odradili smo nekoliko treninga, ali mislim da sve ide u dobrom pravcu. Naravno, za svaku promenu je potrebno vreme, tako da očekujem da se rezultat pokaže vrlo brzo, ako ne u prvoj, onda sigurno u utakmicama koje dolaze. Verujem da ćemo sve zamisli trenera uspeti da sprovedemo u delo“, završio je Milan Milovanović.

Tekst: Nikola Minović/Kablarnet.rs

Foto: Ivica Veselinov

Ostavite komentar