Sport

MILOŠ PEJANOVIĆ pred F8 završni turnir za juniore: Pokazali smo kvalitet, nijanse će odlučivati!

Borac Mozzart – Žitko Basket (petak, 17:00)

676pregleda

U petak 5. maja kreće ovosezonsko izdanje F8 završnog turnira Roda juniorske lige Srbije. Puleni Miloša Pejanovića će svoj prvi duel igrati u popodnevnim časovima, a protivnici će im biti vršnjaci iz Žitko Basketa (petak, 17:30).

Košarkaši koji nose crveno-bele odore očekuju bitku za pehar u veoma dobrom raspoloženju. Naime, ligaški deo su okončali na poziciji broj dva, sa skorom od 19. pobeda i samo tri poraza. Dakle, još jedna sezona za poštovanje, koja dokazuje da se vredan i naporan rad itekako isplati.

Pored navedenog, valja istaći da mladi Čačani na završnom turniru brane srebrnu medalju osvojenu prošle sezone u Kragujevcu. Kada se sve izrečeno uzme u obzir, ne treba trošiti previše reči kako bi se dokazalo da juniori Borca Mozzart imaju čemu da se nadaju u društvu osam najboljih timova.

Miloš Pejanović, strateg juniora Borca Mozzart, u nekoliko rečenica se osvrnuo na prethodni deo sezone.

,,Ligaški deo sezone smo završili na drugoj poziciji, sa samo tri poraza. Za svakog trenera je to najbitnije, a ono što se bude dešavalo na završnom turniru je neka vrsta lutrije. Uspeh raste ukoliko imamo u vidu da su trojica igrača, koji se mahom takmiče u seniorskom uzrastu, praktično bili van tima. Odnosno nisu trenirali sa nama, samo su igrali utakmice“, rekao je Pejanović.

Onda je izrekao pohvale na račun svojih izabranika.

„Dečaci koje treniram su pokazali veliki napredak u prethodnih nekoliko meseci. Treba imati u vidu da u juniorskom timu imamo dosta kadeta, tako da je reč o igračima koji su mlađi od svojih rivala. Dosta mladih košarkaša je dobilo priliku da pokaže svoj potencijal, a smatram da su u tome uspeli“, smatra kormilar tima.

Zatim, još je dodao…

,,Godinama govorim da je naš prioritet stvaranje igrača koji će jednog dana moći da nastupaju za prvi tim Borca. Nadam se da će u budućnosti trenutni juniori to moći da postignu. Voleo bih da jednog dana oni nastupaju u ABA ili KLS ligi. Naravno, uvek će biti onih koji govore da samo jurimo rezultate. Ali mislim da jedno bez drugog ne može. Najbolja priča je da kada uz razvoj igrača dolaze i dobri rezultati. To je važno za razvoj mladih košarkaša”, kazao je Pejanović.

Prvi meč Borac Mozzart će igrati protiv Žitko Basketa, ekipe koja se na završni turnir plasirala zahvaljujući sedmom mestu na tabeli.

,,Uvek naglašavam, četvrtfinalna utakmica je možda i najteža na završnom turniru. Poslednjih godina to se pokazalo kao istina, nekad manje, a nekad više. Što se tiče Žitko Basketa, to je ekipa koja je sastavljena od izlaznog godišta, tako da je starija od nas. Ali tokom lige smo pokazali da posedujemo kvalitet. Međutim, to moramo da pokažemo tokom same utakmice, što nije uvek lako. Ipak, očekujem dobru utakmicu i prolaz u polufinale”, mišljenje je stratega Čačana.

A onda je sve moguće…

,,Posle neka bude šta bude. U polufinalu će se sastati četiri najbolje ekipe. Sve će se odlučivati u jednoj utakmici, a tada je sve moguće, jer će odlučivati nijanse. Ove godine smo Mega, Crvena zvezda i mi gotovo na istom nivou, sitnice su pravile razliku. Ostaje da za vikend vidimo ko je u ovom momentu najspremniji i ko ima najveći motiv”, završio je Miloš Pejanović.

Tekst: Nikola Minović/Kablarnet.rs

Foto: Sava Gucunski

Ostavite komentar