Ekonomija

NTP CENTAR UGOSTIO PREZENTACIJU PROGRAMA DUALNOG OBRAZOVANJA SREDNJE MAŠINSKE ŠKOLE 

P....S....Fashion Design i Tifanny Production partneri projekta punih 6 godina

328pregleda

Inicijativa za uvođenje sistema dualnog obrazovanja u Srbiji pokrenuta je 2013. godine od strane privrednika u Srbiji. Upravo iz inicijative privrede je proistekla potreba za ubrzanim razvojem programa dualnog obrazovanja, koji su u Čačku aktivirani  2017. godine.

Pre šest godina srednja Mašinska škola u Čačku upisala je prvu generaciju profila modni krojač uz pomoć kompanija P…S…FASHION DESIGN, TIFFANY Production, B Export, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Grada Čačka i Privredne komore. Ove godine u okviru srednje Mašinske škole aktivno je više obrazovnih programa koji su prezentovani u okviru  Dana otvorenih vrata u Naučno tehnološkom parku u Čačku u petak 12. maja, a koji se nastavljaju u prostorijama škole u sredu 17.maja od 10 do 18 časova.

Prepuna sala NTP centra bila je prošlog petka suviše mala za sve zainteresovane učenike i njihove roditelje, kojima su svoje mogućnosti i kapacitete predstavile kompanije P….S…. FASHION i TIFFANY PRODUCTION, kao partneri u programu dualnog obrazovanja u programima modne i tekstilne industrije, zajedno sa kompanijom B Export. Pored navedenih kompanija, više informacija o svim aktuelnim programima dualnog obrazovanja su prezentovali i profesori srednje Mašinske škole u Čačku. Učenici drugog i trećeg razreda u programu dualnog obrazovanja su ovom prilikom predstavili svojih ruku dela u okviru mini modne revije, što je ispraćeno burnim aplauzom i veoma pozitivnim rekacijama prisutnih. Cilj organizovanja Dana otvorenih vrata je pružanje svih neophodnih informacija u vezi dualnih programa obrazovanja srednje Mašinske škole, kako bi đacima lakše doneli ovu vrlo bitnu odluku prilikom odabira škole i upisa.

Pozivamo zainteresovane da dođu na još jedan Dan otvorenih vrata u prostorije srednje Mašinske škole u Čačku, u sredu 17.05. u terminu od 10 do 18 časova. Biće to još jedna prilika gde se mogu dobiti detaljne informacije o uslovima upisa i mogućnostima navedenih programa, kapacitetima i opremi škole i obiđu kabineti, što su i učenici i njihovi roditelji prošlog petka u NTP centru prepoznali kao vrlo korisnu mogućnost u našem gradu.

 

Ostavite komentar