MozzartPet na pet

PET NA PET – DRAGAN VUČELIĆ: Utrkivali smo se ko će od nas ‘biti’ koji košarkaš iz čuvene Partizanove generacije Đorđevića, Danilovića, Divca, Paspalja , Pecarskog, mada sam navijač Zvezde

Spiker, radijski i televizijski voditelj za omiljeni sportski događaj izdvaja fudbalsku utakmicu  Crvena zvezda – Olimpik iz Barija 1991.godine !

2.19Kpregleda

Dugogodišnji spiker, radijski i televizijski voditelj Dragan Vučelić uskoro će biti plemeniti kladilac u Mozzartovom Humanitarnom tiketu u podne. Vučelić je radio na radiju i na televiziji i simbolizuje bogatstvo svojih kreativnih mogućnosti i jedinstvo RTS – a.

Melodioznost i privlačnost glasa, ozbiljnost i sugestivnost interpretacije, akcenatska preciznost, pravilna dikcija i artikulacija, dobar stil, ubedljivost osobe kojoj se veruje, osobine su našeg gosta.

Vučelić je rođen 1974. godine u Podujevu. Diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Prištini. Radio je više od deset godina kao spiker – voditelj na prvom i drugom programu Radio Beograda. Od 2014. godine radi u kulturno – umetničkom programu Televizije Beograd kao voditelj “Kulturnog dnevnika”.

Dobitnik je “Zlatnog prstena” Kulturno – prosvetne zajednice Srbije za 2016. godinu. Nagrada je ustanovljena 2014. godine i nosi ime prve lektorke Radio – televizije Beograd Radmile Vidak.

Od 8. oktobra 2020. godine  na sajtu RTS – a mogu da se preslušaju vesti uz pomoć sintetizatora baziranog na dubokim neuronskim mrežama, za koji je glas dao upravo Dragan Vučelić. Prvi glumački nastup imao je u seriji “Porodično blago” u kadru sa Batom Živojinovićem, kasnije je igrao u Nemanjićima, seriji “Kralj Petar Prvi”…

Kao narator se pojavljuje u više ostvarenja, a svoju sportsku crtu potvrđuje odgovorima koje je dao za Mozzart Sport.

1.Da li ste svojevremeno, kao dete, trenirali  neki sport i koji?

“Da, kao srednjoškolac sam trenirao košarku. To mi je omiljeni sport koji i danas rekreativno igram sa društvom. Nisam više tako brz i okretan, kao nekada, ali preciznost šuta je ostala”.

2.Ko vam je bio sportski uzor, idol, u tinejdžerskim danima?

“Kada sam kao klinac trenirao košarku, utrkivali smo se ko će od nas ‘biti’ koji košarkaš iz one čuvene Partizanove generacije… Đorđević, Danilović, Divac, Paspalj , Pecarski… Iako sam navijač Zvezde oni su meni i mojim drugarima bili sportski uzori. Pokusavali smo da kopiramo neke njihove poteze i probali da to izvedemo na terenu uz, naravno , neizbežno pominjanje njihovih imena posle svake akcije i šuta”.

3.Koji sportski klub nosite u navijačkom srcu?

“Navijam za Crvenu zvezdu i to je klub koji nosim u srcu, ali se radujem svim pobedama ostalih naših klubova –osim kada igraju sa Zvezdom”.

4.Sportski događaj(i) koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?

“To je svakako fudbalska utakmica  Crvena zvezda – Olimpik u Bariju 1991.godine kada je Zvezda osvojila Kup šampiona. Spektakl koji se pamti celog zivota”. 

5 Životni ili sportski moto?

“Samo hrabro”.

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZART – u  odigrati na utakmicu  koja dolazi iz Lige Evrope, JANG BOJS – AJAKS. Kopljanici bez četvorice igrača, a kod Švajcaraca pod upitnikom su trojica fudbalera.  Ajaks nakon serije, od 15 i više mečeva bez poraza, dobio je i Cvole sa 2:0. Isto se može konstatovati za Švajcarce, uz napomenu da je poslednje četiri utakmice Jang Bojs remizirao. Prvi duel osmine finala Ajaks je dobio sa 3:0.

“Pokušajte sa GG4+”.

 IZVOR: MOZZART SPORT

djurdje.mecanin@mozzartbet.com

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar