Humanitarni radSport

PET na PET – Duško Nikolić: Kao uzore ističem svoje roditelje, nastavnike, profesore i trenere koji su me učili odgovornosti, disciplini i svim ostalim vrednostima koje su neophodne za život, a Gorana Grbovića zbog sportskog duha, želje za pobedom i posvećenosti timu

Sa ponosom ističem da podjednako posvećujemo pažnju na sve članove kluba, od najmlađih, do najstarijih kategorija, u muškoj i ženskoj konkurenciji, kaže sportski director OK Partizan!

219pregleda

Dragi prijatelji, danas želim da vam predstavim specijalnog gosta u našoj rubrici PET NA PET. Duško Nikolić je sportski direktor Odbojkaškog kluba Partizan, predsednik Udruženja odbojkaških trenera Srbije, selektor muške seniorske reprezentacije BiH… Ali to nije sve! Duško je i suprug predivne Branke i ponosni otac dvanaestogodišnjeg Stefana. Rođen je u Lučanima 1974. godine i svojom strašću prema odbojci ostavlja dubok trag u svetu sporta.

Pročitajte njegove inspirativne odgovore i saznajte više o putu koji je prešao da bi postigao uspeh u svojoj karijeri. Hvala Duško što je podelio svoju priču sa nama!

 1.Da li se sećate i još uvek družite sa drugarima iz detinjstva?

“Družim se sa prijateljima iz najranijeg detinjstva i radujem se svakom susretu… Sa ponosom ističem pripadnost grupi, na drustvenoj mreži, u kojoj je trenutno nas 58 iz nižih razreda Osnovne škole “Milan Blagojević” iz Lučana. Neprocenjiva vrednost”!

2.Da li ste svojevremeno trenirali, još, neki sport i koji?

“Da, prvo sam trenirao košarku, ali sam se u petom razredu opredelio za odbojku… Ljubav prema košarci je i dan danas na visokom nivou”!

3.Ko Vam je bio sportski idol, a uzor od prijatelja, u danima odrastanja?

“Ne mogu reći da sam imao sportskog idola, ali uzore na koje sam se ugledao tokom odrastanja jesam…Što se tiče sporta to je bio Goran Grbović. Zbog svog sportskog duha, želje za pobedom, borbenosti i posvećenosti timu. Takođe, ističem i svoje roditelje, nastavnike, profesore i trenere koji su me učili odgovornosti, disciplini i svim ostalim vrednostima koje su neophodne za život”.

4.Da li nas tempo života primorava da gledamo samo na sebe i svoje interese?

“Tempo života nikada nije bio brži. Usuđujem se reći i gori… Koliko god nećemo da priznamo, iz ljudi izvlači ono najgore što nose u sebi…Šteta, ne bi trebalo da bude tako, potrebna je ogromna samodisciplina da bi se stvari promenile na bolje”.

5.Da li kulturni, sportski, prosvetni, novinarski… poslenici imaju posebnu odgovornost u podizanju svesti, o potrebi, za dobrotvornim radom?

 “Smatram da svaka ličnost nosi odgovornost u podizanju svesti za dobrotvornim radom, a posebno ona koja učestvuje u bilo kom nivou javnog života”.

Bonus pitanje: Na koje profesionalne obaveze ste trenutno fokusirani? Šta Vas najbolje opušta, muzika, knjiga, druženje sa porodicom, prijateljima, molitva, šetnja, priroda, cveće, kućni ljubimci, televizija, radio, društvene mreže, neki hobi, rekreacija…?

“Trenutni fokus mi je na poslovnim obavezama u Odbojkaškom klubu Partizan. Sa ponosom ističem da podjednako posvećujemo pažnju na sve članove kluba, od najmlađih, do najstarijih kategorija, u muškoj i ženskoj konkurenciji. U slobodno vreme se opuštam uz odlazak na izlet sa porodicom, druženje sa prijateljima, a nađe se vreme i za knjigu”, zaključuje Nikolić!

ĐURĐE Mečanin

Pružena ruka Hilandara mnogodetnim porodicama, ugroženim grupama i pojedincima, deci i mladima, naše je nadahnuće i okvir za dobrotvorno delovanje.

Udruženje Teofil 1198 Čačak,

Tekući račun br. 200-3707050101022-97

Devizni račun br. RS35200370705010198812

Banka Poštanska štedionica

office@teofil1198.org

Dan dece obolele od raka – 15.02. 2023. godine. NURDOR – Mi olakšavamo živote deci oboleloj od raka i njihovim najbližima pružajući praktičnu, emotivnu i materijalnu podršku. SMS na 1150, cena 100 dinara!

ZVONČICA – “Zvončica” je udruženje roditelja dece obolele od malignih i drugih retkih bolesti, osnovano 1992. godine pri Službi za hematoonkologiju Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije “dr Vukan Čupić”. Udruženju ” Zvončica” možete pomoći slanjem SMS – a sa brojem 13 na 2407

Mesec mart:

Mesec borbe protiv raka

Mesec borbe protiv plućnih bolesti i tuberkuloze

08.03.

Dan ženskih prava

12.03.

Dan borbe protiv glaukoma

8.03.

Drugi četvrtak u martu Svetski dan bubrega

21.03.

Svetski dan posvećen osobama sa Daunovim sindromom

20.03.

Svetski dan oralnog zdravlja

20.03

Nacionalni dan borbe protiv raka dojke

  1. 03.

Svetski dan voda (4)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar