Humanitarni radSport

DVA plus JEDAN – Aleksandar Bata Atanasijević: Našu zemlju je zajedništvo, u teškim momentima, uvek izdvajalo od drugih država

“Skoro sam postao otac pa je vremena sve manje, ali mi je najvažnije da budem uz sina, u svakom trenutku, i aktivno učestvujem u njegovom odrastanju”, podvlači sjajni odbojkaš Bata Atanasijević!

394pregleda

Kao dečak paralelno je trenirao košarku, rukomet i odbojku. Bilo mu je najlepše na odbojkaškom terenu. Jednostavno je uživao pa je to odnelo prevagu da se u potpunosti posveti odbojci. Više faktora se poklopilo oko odbojke, Batin tata je igrao odbojku, u školi je postojao odbojkaški klub što je tehnički olakšavalo da bude redovan na treninzima, a pratio je utakmice naše reprezentacije, posmatrao sve igrače i skidao sve poteze. Olimpijske igre u Sidneju, i naša zlatna medalja, ostale su Atanasijeviću u posebnom sećanju.  Takođe, utakmica kad su postali kadetski prvaci sveta u sezoni 2009/10. godine je događaj koji je uticao da se profesionalno posveti odbojci i da je u listi prioriteta postavi ispred fakulteta. Seća se i utakmice, protiv Nemačke, na kontinentalnom šampionatu 2017. godine koje je održano u Poljskoj. Naravno, osvojiti Skudeto je nešto posebno. Aleksandar smatra da je cena uspeha težak rad, posvećenost poslu i odlučnost da bilo pobedili ili izgubili, treba pružiti sve od sebe zadatku koji je bio u rukama.

1.Koliko je, u današnje vreme, važno biti human i šta najčešće čoveka motiviše da bude plemenit?

“Smatram da u današnje vreme u kome se sve brzo dešava, obzirom na količinu obaveza koju ljudi imaju, svi pomalo zaboravljamo najvazniju stranu koju svako od nas treba da pokaže, a to je humanost. Možda bi prava stvar bila da nekako uspemo da se svi zajedno okupimo oko jedne velike akcije i na taj način pomognemo svima kojima je pomoć potrebna. Naravno, kad se govori o pomoći ne mislim samo na materijalnu pomoć nego i na pružanje pažnje i mogućnosti da pokažemo pravi put. Ono što je našu zemlju uvek izdvajalo od drugih. To je, pre svega, zajedništvo u teškim momentima”.

2.Kojim dobrotvornim akcijama se najradije odazivate, dobrotvornim koncertima, predstavama, utakmicama, donacijama, slanjem humanitarnih SMS poruka …?

“Žao mi je što, zbog boravka u inostranstvu, nisam u prilici da prisustvujem humanitarnim događajima u Srbiji, ali sam siguran da ću na kraju karijere veliki deo svoje pažnje i vremena usmeriti upravo tamo gde mogu da pružim makar i mali doprinos boljitku svih nas”.

3.Klub koji nosite u navijačkom srcu ?

“Dugo sam igrao u Partizanu sa kojim sam osvojio šampionsku titulu pa mogu reći da navijam za Partizan. U Peruđi sam bio sedam godina, zajedno smo rasli,  i svrstavali su nas u red najboljih svetskih klubova. U Italiji, nije fraza, zaista sam se osećao kao kod kuće”.

Bonus pitanje: Na koje profesionalne obaveze ste trenutno fokusirani, malo o Vašim poslovnim obavezama. Šta Vas najbolje opušta, muzika, knjiga, druženje sa porodicom, prijateljima, molitva, šetnja, priroda, cveće, kućni ljubimci, televizija, radio, društvene mreže, neki hobi, rekreacija…?

“Trenutno igram u Kini, u Šangaju, i u fazi smo plej –ofa pa gledam da budem maksimalno fokusiran na klupske obaveze, s obzirom da je završni deo sezone. Svaki slobodan trenutak koristim da uživam sa porodicom i odmorim uz neki dobar film ili knjigu. Skoro sam postao otac pa je vremena sve manje, ali mi je najvaznije da budem uz sina, u svakom trenutku, i aktivno učestvujem u njegovom odrastanju”.

ĐURĐE MEČANIN

Pružena ruka Hilandara mnogodetnim porodicama, ugroženim grupama i pojedincima, deci i mladima, naše je nadahnuće i okvir za dobrotvorno delovanje.

Udruženje Teofil 1198 Čačak,

Tekući račun br. 200-3707050101022-97

Devizni račun br. RS35200370705010198812

Banka Poštanska štedionica

office@teofil1198.org

Fondacija SOS Dečija sela Srbija, Bulevar kralja Aleksandra 251, 11000 Beograd

Svrha uplate: Donacija

Broj računa: 160-373368-31, Banca Intesa

Novac koji odlučite da donirate biće utrošen na sredstva za decu i porodice o kojima brinemo.

Dan dece obolele od raka – 15.02. 2023. godine. NURDOR – Mi olakšavamo živote deci oboleloj od raka i njihovim najbližima pružajući praktičnu, emotivnu i materijalnu podršku. SMS na 1150, cena 100 dinara!

ZVONČICA – “Zvončica” je udruženje roditelja dece obolele od malignih i drugih retkih bolesti, osnovano 1992. godine pri Službi za hematoonkologiju Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije “dr Vukan Čupić”. Udruženju ” Zvončica” možete pomoći slanjem SMS – a sa brojem 13 na 2407

Mart:

Mesec borbe protiv raka

Mesec borbe protiv plućnih bolesti i tuberkuloze

08.03.

Dan ženskih prava

12.03.

Dan borbe protiv glaukoma

8.03.

Drugi četvrtak u martu Svetski dan bubrega

21.03.

Svetski dan posvećen osobama sa Daunovim sindromom

20.03.

Svetski dan oralnog zdravlja

20.03

Nacionalni dan borbe protiv raka dojke

  1. 03.

Svetski dan voda (4)

Đ.M.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar