Humanitarni rad

PET NA PET – Marina Vodeničar : Mi smo narod koji, najčešće, neka nesreća ujedini i koji, u retkim trenucima, dolazi do podizanja kolektivne svesti

Naša divna glumica smatra da je svaki čovek jedinka za sebe i da svako poseduje neke svoje kvalitete, kao i mane!

450pregleda

PET pitanja i PET odgovora naše drage gošće:

1. Da li se sećate i još uvek viđate sa drugarima iz detinjstva?

“Najbolji prijatelji, kumovi su mi upravo prijatelji iz detinjstva, odnosno, iz školskih dana. Ta prijateljstva mi najviše znače zato što su iskrena i čvrsta i njih negujem. Imam naravno i prijatelje sa studija i kolege sa kojima sam bliska, ali dugovečna prijateljstva su nešto najdragocenije”.

2. Da li ste svojevremeno trenirali neki sport i koji?

“Tokom osnovne i srednje škole sam trenirala odbojku i džez balet, baš duži vremenski period, ali kada sam upisala fakultet zbog obaveza na faksu nisam mogla da nastavim sa treninzima”.

3. Ko Vam je bio sportski idol, uzor od prijatelja, u danima odrastanja?

“Nikada nisam imala uzore i idole, zato što smatram da je svaki čovek jedinka za sebe i da svako poseduje neke svoje kvalitete, kao i mane. Naravno, postoje ljudi iz moje glumačke branše čiji rad i talenat cenim i sa kojima bih volela da sarađujem”.

4. Koliko je, u današnje vreme, važno biti human?

“Na žalost u današnje vreme nas najčešcće bolest, pogotovo kad su deca u pitanju, motiviše na humanost i uopšte saosećajnost, empatiju…A čini mi se da plemenitost polako izumire barem u našem društvu”.

5. Šta najčešće nekog motiviše da bude plemenit?

“Uvek se rado odazivam dobrotvornim akcijama. Najčešće je to u vidu slanja SMS poruka, a često i igranje humanitarnih predstava. Rekla bih da smo mi narod koji najčešće neka nesreća može da ujedini i da tada, u retkim trenucima, dolazi do podizanja kolektivne svesti”.

Đurđe M.

Pružanje podrške u oblasti socijalne zaštite, obrazovanja, kulture i umetnosti, kao i promocija obrazovnog i verskog turizma, a sve u tesnoj saradnji i sa blagoslovom Svete carske srpske lavre manastira Hilandar, na Svetoj Gori.

Udruženje Teofil 1198 Čačak

Teofil 1198 – Dobrotvorno – obrazovno udruženje Svetog manastira Hilandara.

Tekući račun br. 200-3707050101022-97

Devizni račun br. RS35200370705010198812

Banka Poštanska štedionica

office@teofil1198.org

 

Dan dece obolele od raka – 15.02. 2023. godine. NURDOR – Mi olakšavamo živote deci oboleloj od raka i njihovim najbližima pružajući praktičnu, emotivnu i materijalnu podršku. SMS na 1150, cena 100 dinara!

ZVONČICA – “Zvončica” je udruženje roditelja dece obolele od malignih i drugih retkih bolesti, osnovano 1992. godine pri Službi za hematoonkologiju Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije “dr Vukan Čupić”. Udruženju ” Zvončica” možete pomoći slanjem SMS – a sa brojem 13 na 2407

 

AI

 

Ostavite komentar