FilmSport

PET NA PET – Miodrag Miša Dragičević: Jedini u porodici navijam za Zvezdu, ostali su Partizanovci

Sjajni umetnik morao je da prekine košarkašku karijeru, koja je obećavala, i okrene se glumi!

2.21Kpregleda

Pre nego što zbog poslovnih obaveza pronađe malo vremena i sastavi MOZZARTOV Humanitarni tiket u podne Mišu Dragičevića smo ugostili u našoj rubrici “Pet na pet”.

Reč je o mladom pozorišnom, televizijskom i filmskom glumcu.

Završio je sportsku gimnaziju i bio je uspešan košarkaš. Potom je završio FDU. Sticajem okolnosti krenuo je stopama sestre Tamare Dragičević. Takođe, i  Mišin zet Petar Benčina je naš poznati glumac.

Dragičević je popularnost stekao ulogom Žike u Čizmašima. Potom su se nizale role u serijama “Ubice mog oca”, “Pet”, “Jutro će promeniti sve”, “Urgentni centar”, “Žigosani u reketu”…

U pauzi snimanja i pripremanja pozorišne premijere dao nam je interesantne odgovore na naših pet pitanja…

1.Da li ste svojevremeno trenirali neki sport i koji?

“Naravno, trenirao sam fudbal i košarku. Fudbal sam igrao u Radničkom sa Novog Beograda, a košarku za Partizan, Zvezdu, Vizuru i Superfund. Igrao sam keca i dvojku, zaključno sa juniorskom selekcijom. Bukvalno pred ulazak u mladi tim. Roditelji me nisu forsirali jednostavno sam voleo sport i želeo da budem angažovan”.  

 2.Ko Vam je bio sportski uzor, idol, u tinejdžerskim danima?

Uzor, jedan jedinstveni, Dražen Petrović. Oduševljavao je i plenio u svakom pogledu”.

3.Klub koji nosite u navijačkom srcu ?

“Navijam za Crvenu zvezdu, jedini u familiji. Ostali su navijači Partizana. U neku ruku sam ‘otpadnik’ po tom navijačkom pitanju”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?

Finale Jadrana u Zagrebu i duel Cibone i Partizana. Razlog je opšte poznat, trojka Dula Kecmana na 0.6 sekundi pre kraja susreta, za šampionski prsten Beograđana. Sjajno”.

5.Životni i sportski moto?

“U životu čovek mora da poseduje radnu etiku. Da bude uporan, istrajan i tako će stići do cilja”.

Bonus pitanje: Šta u Mozzartu odigrati na finalnu utakmicu plej – ofa Holandije Vitese – Utreht. U prvom meču bilo je nerešeno 1:1. Vitese je pre ovog duela imao poraz i tri pobede. Utreht takođe, tri trijumfa i poraz od Ajaksa od 4:1. Domaći su u poslednjih pet međusobnih utakmica imali tri pobede i dva nerešena ishoda sa Utrehtom.

“Probajte sa igrom gol, gol”.

Izvor:MOZZART SPORT

Nela i Đurđe MEČANIN

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com

 

 

 

 

 

Ostavite komentar