Sport

PET NA PET – Nikola Kovačević: Sportske i životne uzore pronašao sam u porodici i najbližoj familiji

Zlatnom odbojkašu u sećanje se zauvek urezalo finele iz 2011. godine!

1.32Kpregleda

U plemenitoj akciji kompanije Mozzart, „Humanitarni tiket u podne“, nedavno nam je svesrdno pomogao naš odbojkaški reprezentativac, Uroš Kovačević. MVP i zlatni momak sa poslednjeg kontinentalnog prvenstva.

Sada u rubrici “Pet na pet”, uskoro u plemenitom listiću, i stariji brat Nikola Kovačević. Rođen je u Kraljevu i prve odbojkaške partije koje je pružao u OK Ribnica su mu bile odskočna daska i preporuka Crvenoj zvezdi. Sa pravom se smatra da je jedan od naših najboljih primača poslednjih godina. Sve to je uslovilo da veoma brzo postane član odbojkaške reprezentacije Srbije sa kojom je osvojio veliki broj medalja, kako onih šampionskih, zlatnih, tako i srebrnih i bronzanih, ali ništa manje vrednih od najsjajnije među njima. U svojoj karijeri je igrao u grčkim, italijanskim, poljskim, kineskim, ruskim, rumunskim klubovima…Prebogata karijera.

Nikola trenutno igra u Saudijskoj Arabiji, ali je našao malo vremena da Mozzart Sportu odgovori na pet pitanja.

1.Da li ste svojevremeno trenirali još neki sport i koji?

 “Bavio sam se fudbalom, košarkom, stonim tenisom, ali odbojka je nadvladala. Još jednom se dokazalo da su geni čudo”.

2.Da li je postojao sportski, životni, uzor u danima odrastanja?

 “Nije mi bilo teško da pronađem sportske i životne uzore u najbližem okruženju porodici, familiji…Roditelji, stričevi, ujaci bili su vrhunski sportisti, predani sportu.

3.Klub koji nosite u navijačkom srcu ?

“Navijač sam Crvene zvezde”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?

“Uh, bilo je puno takvih događaja, ali izdvajam dve utakmice. Polufinale i finale sa Evropskog prvenstva 2011. godine. Prvo su pali Rusi, a potom i Italijani u finalu. Okitili smo se najsjajnijim odličjem”.

5.Ukratko, kako je u Saudijskoj Arabiji?

“Šta reći, drugi svet. Sve je apsolutno drugačije. Borim se i prilagođavam nekako”.

Bonus pitanje: Šta u Mozzartu odigrati na utakmicu iz Lige šampiona, grupa “E”, GENK – LIVERPUL. Belgijanci su uknjižili bod, a gosti imaju jedan trijumf u grupi. Nakon četiri pozitivna ishoda Genk je doživeo poraz od Standarda, 1:0. Liverpul je niz od pet pobeda prekinuo  remijem sa Mančester junajtedom. Interesantan je bio duel Liverpula i Salzburga jer je današnji gost vodio sa 3:0, dozvolio da Austrijanci izjednače, ali je četvrtim golom stigao do tri boda. Pomenuti Salzburg je sa 6:2 dobio Genk.

“Verujem da dolazi četiri plus”.

Izvor: Mozzart sport 

Nela i Đurđe MEČANIN

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar