MozzartSport

PET NA PET – Radivoje Radaković: I danas treniram, vežbam i trudim se da održavam formu i dobar morfo – funkcionalni status

Naš trener nikada neće zaboraviti veličanstveno polufinale protiv Francuza, ali i finalnu utakmicu sa Slovencima kada je Srbija osvajila titulu prvaka Evrope u odbojci!

1.09Kpregleda

Rođen je 20. maja 1973. godine u Kragujevcu, gde je pohađao osnovnu i srednju školu. Na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Prištini diplomirao je 2001. godine.
Na fakultetu Fizičke kulture u Nišu, magistarsku tezu uspešno je odbranio 2011. godine. Na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu, odbranio doktorsku disertaciju pod mentorstvom redovnog profesora Milivoja Dopsaja.
Trenerski posao Radivoje Radaković obavljao je na poziciji kondicionog trenera seniorskih timova: OK Radnički, FK Radnički 1923, FK Crvena zvezda, OFK Beograd, solunskog Arisa, KMF Ekonomac i FK Rad Beograd. Potom u odbojkaškoj reprezentaciji Slovenije i iranskoj odbojkaškoj reprezentacije. Trenutno je angažovan kao glavni kondicioni trener muške odbojkaške reprezentacije Srbije i koordinator svih selekcija KK Radnički Kragujevac.
Od 2006. godine, zaposlen je u Istraživačko razvojnom centru za biomedicinski inženjering pri Univerzitetu u Kragujevcu, gde se bavi naučno – istraživačkim radom na polju sportskog bioinženjeringa i nauke u sportu.

Objavio je više od 30 stručnih i naučnih radova. Predavač je na različitim nivoima licenci za sticanje zvanja trenera pod okriljem UEFA i Fudbalskog saveza Srbije, Fudbalskog saveza Crne Gore i Rukometnog saveza Srbije, a danas je Mozzartov gost u rubrici Pet na pet.

1.Da li ste svojevremeno, kao dečak, trenirali još neki sport osim fudbala?
“Naravno, ceo moj život protkan je i ispunjen sportom. Volim da kažem da živim za sport, pa onda da živim od njega. Kao klinac trenirao sam fudbal i basket, kao i većina nas, a onda rvanje i fudbal neko vreme paralelno. I danas treniram, vežbam i trudim se da održavam formu i dobar morfo – funkcionalni status, obzirom da mi je to i profesionalna svakodnevnica”.
2. Ko vam je bio sportski uzor u dečačkim danima?
“Idole nikada nisam imao, a uzora je bilo puno. Voleo sam da se motivišem i inspirišem uspesima i podvizima drugih ljudi. Slično radim i na polju nauke i predavaštva. Teško je nekoga izdvojiti, obzirom na bogatstvo tih emotivno – motivacionih sadržaja u različitim fazama mog života i sazrevanja”.


3.Koji sportski klub nosite u navijačkom srcu?
“Naravno, Crvena zvezda je zauvek i uvek u mom srcu, lično i profesionalno. To je opšte poznato, ali bih napomenuo da, pre svega vatreno navijam za sve srpske kolektive, timove i posebno reprezentativne selekcije, bez izuzetaka i zadrške! Najlepša i najbolja uloga je uloga kondicionog trenera fantastične odbojkaške reprezentacije Srbije i saradnja sa Bobom Kovačem, našim divnim momcima i stafom”!

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?
“Trenerski debi na večitom fudbalskom derbiju u voljenim crveno – belim bojama. Veličanstveno polufinale protiv Francuza u punom Marusiju i konačno finalna utakmica EP sa Slovencima i nezaboravno osvajanje titule prvaka Evrope u odbojci”!


5.Životni i sportski moto?
“Životna deviza je:’Budimo ljudi’ i ‘Sa verom u Boga za sve što radim’, a profesionalna maksima ‘Budi najjači, kada je najteže! Izađi i pobedi”!
Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZART – u  odigrati na utakmicu  koja dolazi iz Lige šampiona, LACIO – BAJERN. Neboplavni imaju poslednji trijumf nad Sampdorijom dok su Bavarci niz od sedam pobeda prekinuli remijem pa porazom od Ajntrahta. Bajern je znatno oslabljen pred duel u Rimu.
“Probajte hrabro, GG4+”.
IZVOR: MOZZART SPORT
djurdje.mecanin@mozzartbet.com

Ostavite komentar