Sport

„Pet na pet“-Strahinja Rašović: Uvek može bolje!

Detalji iz života naših poznatih ličnosti

1.12Kpregleda

Mozzart sport je odlučio da gost u današnjoj rubrici „ Pet na pet“ bude Strahinja Rašović. Poznati srpski vaterpolista rođen je 1992., a sportski život je započeo u bazenu. Pre više od 10 godina, tačnije 2006. godine, kao četrnaestogodišnji dečak skupljao je lopte na EP u vaterpolu, na tašmajdanskom bazenu. Između dva meča, zajedno sa ostalim drugovima se igrao baš u tom bazenu u kome  su bitke vodili veliki vaterpolo igrači. U to vreme ni sanjao nije da će za deset godina činiti deo pobedničkog vaterpolo tima Srbije, i to baš na evropskom prvenstvu u Beogradu. Podsećamo da je Strahinja za reprezentaciju Srbije debitovao 2013. godine u pobedi nad Španijom, a u okviru Svetske lige. Sa V.K.“Crvena zvezda“ osvojio je brojne trofeje, a trenutno uspešno nastupa za špansku Barselonetu. Da pogledamo kako je Strahinja odgovorio na Mozzartovih pet pitanja.

Da liste trenirali još neki sport osim vaterpola i koji?
Rašović: „Nikada nisam trenirao ništa osim vaterpola“.

Ko je bio Vaš sportski uzor?

Rašović: „Uvek sam u uspešnim sportistima viđao idole. Nikada nisam imao jednog konkretno“.

Koji klub nosite u navijačkom srcu?

Rašović: „U mom srcu su Crvena zvezda, Juventus (Stara dama), Barselona“.

Sportski događaj kog se rado sećate?

Rašović: „Najveći broj sportskih događaja kojih se sećam su vezani za vaterpolo. Ali, izdvojiću jedan fudbalski događaj koga se uvek rado setim, a to je utakmica za plasman u finale Lige šampiona između Barselone i londonskog Čelzija. Iniestin gol u 90’ minutu je bio fantastičan i Barsa je otišla u finale. Pamtim i kada je Drogba u 90’minutu dao gol Bajernu. Tada sam se baš obradovao“.

Životni i sportski moto?

Rašović: „Uvek može bolje, nikada se ne predati!“. To su dve stvari koje su mi uvek u glavi. Ne samo vezano za sport, nego za generalno sve što radim u životu“.

 

IZVOR: MOZZART SPORT

Nela i Đurđe Mečanin

djurdje.mecanin@mozzartbet.com

 

 

 

Ostavite komentar