MozzartPet na pet

PET NA PET – Tanja Bilbija Kovač: Najviše volim sama da gledam meč jer nekad stradaju lusteri

Nekadašnjoj odbojkašici i nežnijoj polovini Bobe Kovača u sećenju je ostalo Divčevo duplo vođenje lopte i poraz od SSSR – a. 

1.29Kpregleda

 

Svojevremeno je nosila dres zagrebačke Mladosti i užičkog Jedinstva. Osvojila je po sedam titula i nacionalnih kupova tadašnje države. Bila je prvakinja Evrope, bronzana sa svetskog klupskog prvenstva i dugogodišnja reprezentativka. Tanja Bilbija je supruga našeg selektora Bobe Kovača i mama odbojkaša Davidea Kovača.

 Uskoro će biti učesnica plemenitog tiketa kompanije Mozzart, a danas je gošća našeg portala.

1.Da li ste se svojevremeno bavili još nekim sportskim  aktivnostima osim odbojkom?

“Da, uvek ekipnim sportovima, a nikada pojedinačnim. U mislima mi je, kao devojčici, bila gimnastika, ali sam se pronašla u rukometu, košarci i naravno odbojci”.

2.Ko vam je bio uzor, idol, u tinejdžerskim danima?

“Kao fanu sarajevske Bosne obožavala sam igre Mirze Delibašića”.

  1. Koji klub nosite u navijačkom srcu?

“Pre svega volim i pratim sport. Nisam navijač nekog određenog kluba već reprezentacije i svih ekipa. Gledam odbojku u Italiji, Turskoj i širom planete. Nije prijatno pored mene gledati utakmicu, to najbolje znaju lusteri u prostoriji. I najviše volim sama da gledam meč”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?

“Polufinalna utakmica sa Svetskog prvenstva u košarci, Jugoslavija – Sovjetski Savez. Vodili smo sa devet poena razlike u poslednjem minute meča, a primili smo tri trojke. Tada mladi Vlade Divac napravio je kardinalnu grešku, duplo vođenje lopte, nakon čega su Sovjeti izjednačili i na kraju pobedili. Kod mene u kući stradao je luster. Drugi u navijačkoj karijeri, prvi je razbijen zbog Bosne”.

  1. Da li imate životni ili sportski moto?

“Gledaj napred, ali se osvrni nazad”.

Tanja Petrović i Tanja Bilbija Kovač

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZARTU odigrati na utakmicu iz kvalifikacija za Mundijal, UKRAJINA  dočekuje FINSKU. Reprezentacije su uknjižile po bod u prvim mečevima grupe “D”. Nakon tri poraza Ukrajina je odigrala 1:1 sa Francuskom. Finci su imali tri pobede, poraz, pa nerešen ishod sa BiH.

“Pokušajte igru gol, gol”.

 

Izvor: MOZZART SPORT

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar