Sport

PET NA PET – Velibor Pudar: Obožavam Velež i slavnog Envera Marića

2.34Kpregleda

Rođeni Mostarac, Velibor Pudar, golmansku karijeru počeo je u rodnom gradu, a najlepše dane proveo je u Veležu. Karijera je Pudara nosila južno do Grčke, severno do Švedske i Finske. Između je branio za Sutjesku, Čukarički, Palilulac, Leotar pa ponovo Velež…

Poslednju deceniju Pudar je na privremenom radu u Saudijskoj Arabiji, u Al Itihadu. Kako nam je Pudar kazao to je svojevrsni kuriozitet jer se ljudi teško navikavaju na klimu, arapski svet, šerijatske zakone koji važe…Tajna opstanka u Saudijskoj Arabiji je u ponašanju, radu, rezultatima u ligi koja je najača u Golfskom zalivu.

Propisi klubovima dozvoljavaju angažovanje osam odnosno sedam stranaca. To utiče na kvalitet takmičenja, lige u kojoj svako može da pobedi. Igrači sa prostora bivše Jugoslavije se kratko zadržavaju. Trenutno su u Saudijskoj Arabiji Aleksandar Prijović, dvojica fudbalera BiH dok je Danijel Aleksić okončao Saudijsku epizodu.

Nakon što nas je kratko upoznao sa trenutnom situacijom u saudijskom fudbalu Velibor Pudar je odgovorio na pitanja Mozzart Sporta.

1.Da li ste svojevremeno trenirali još neki sport i koji?

 “Sve sportove sa loptom. Potom je postojala dilema košarka ili fudbal, ali u Mostaru Velež je bio neprikosnoven. Ljubav prema klubu odvukla me je na travnate terene”.

2.Da li je postojao sportski, životni uzor u danima odrastanja?

“Svima nam je uzor bio Enver Marić, uz Marića i Slavko Njeguš, golman Veleža i Želje”.

 3.Klub koji nosite u navijačkom srcu ?

“Matični klub Velež obožavam. Na drugom mestu je Al Itihad”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?

“Svakako moj debitantski meč za Velež protiv Osjeka. Izgubili smo sa 2:1, a golove su mi dali Davor Šuker i Branko Karačić. Nakon toga je bilo još mečeva za pamćenje, ali taj je duboko urezan u sećanju”.

5.Životni i sportski moto?

“Red, rad, disciplina”.

Bonus pitanje: Šta u Mozzartu odigrati na utakmicu iz Premijer lige, LIVERPUL – MANČESTER SITI. Veliki derbi rivala iz vrha tabele. Domaći imaju niz od 11 mečeva bez poraza, poslednji  trijumf je nad Genkom, 2:1. Građani su imali seriju od pet pobeda pa su remizirali sa Atalantom. Poslednji okršaj dobio je Siti nakon jedanaesteraca. Istorija je na strani Liverpula 25:15: 11.

“Teško je pogoditi ishod ovako velikih utakmica, ali probajte sa iksom”.

IZVOR:MOZZART SPORT 

Nela i Đurđe MEČANIN

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar