FilmKulturaSport

PET NA PET – Žarko Laušević: “Igraj do kraja”

Naš poznati glumac je igrao šah, stoni tenis, iz kućne teretane gledao je utakmice Lovćena za koji navija!

1.44Kpregleda

Juče u Pet na pet, a danas će biti plemeniti kladilac u MOZZART – ovom Humanitarnom tiketu u podne. Reč je o glumačkoj  i ljudskoj gromadi Žarku Lauševiću.

Rođeni Cetinjanin diplomirao je glumu na FDU u Beogradu. U JDP – je ostvario veliki broj predstava, ali je pčetnu popularnost stekao ulogom u seriji “Sivi dom”.

Ređale su se zapažene role u filmovima i serijama “Šmeker”, “Boj na Kosovu”, “Senke nad Balkanom”, “Nož”, “Koreni”, “Državni službenik”, “Južni vetar”…

Dobitnik je više priznanja i nagrada među kojima izdvajamo “Zlatnu arenu” za ulogu u filmu “Oficir sa ružom”, Nagradu Car Konstantin za filmove “Dogodilo se na današnji dan”, Oktobarfest”, nagrade “Grad teatar”, “Zoran Radmilović”, Sterijina nagrada i mnoge druge…

Objavio je i više knjiga “Godina prođe, dan nikad”, “Žarko Laušević – Druga knjiga”, “Sve prođe pa i doživotna”…

Sve ovo ste sigurno znali, ali verujemo da će vam biti interesantni Lauševi odgovori na naših pet pitanja koja se ipak tiču sporta.

1.Da li ste svojevremeno trenirali neki sport i koji?

“Ne bih se nešto mogao podičiti nekim ozbiljnjijim bavljenjem sportom u detinjstvu, ako izuzmemo dvorišno pikanje fudbala. Doduše, igrao sam malo stoni tenis, pri cetinjskom klubu”.

2.Ko Vam je bio sportski uzor, idol, u tinejdžerskim danima?

“Uzor mi je bio prvi komšija šahovski velemajstor Božidar Ivanović, koji me je i odveo tih tinejdžerskih dana u šahovski klub ‘Titograd’, gde sam proveo dve godine i stigao čini mi se do neke kategorije. Božidar –  Bonja je pored toga što je bio i prvak Jugoslavije bio i višestruki prvak Crne Gore u šahu, ali i u stonom tenisu! Bilo je tu još uzora, Miroslav Cerar, Mate Parlov, ali i Serđo Oliva, Švarceneger, zbog kojih sam u potkrovlju našeg stana napravio svoju malu teretanu”.

3.Klub koji nosite u navijačkom srcu ?

“Fudbalski klub Lovćen, bio i ostao. Možda i zato što sam sve mečeve mogao da gledam sa prozora te iste teretane”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?

“Finale svetskog prvenstva u košarci Jugoslavija – Argentina u Indijanopolisu 2002. godine”.

5.Životni i sportski moto?

“Igraj do kraja”!

Bonus pitanje: Šta u Mozzartu odigrati na revanš utakmicu Lige šampiona, Liverpul – Barselona. Katalonci su bili sigurni u prvom meču, 3:0. Osim tog poraza Liverpul u poslednjih deset utakmica ima sve same trijumfe. Barsa je svoj pozitivan niz prekinula porazom u Vigu. Međusobni skor je ujednačen, 3:2:3, uz najubedljiviji trijumf  LIverpula od 4:0. Da li to daje nadu Klopovim izabranicima. Čuda se dešavaju.

“Pokušajte sa četiri i više golova”. POGOĐENO!

IZVOR: MOZZART SPORT

Nela i Đurđe MEČANIN

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com

 

 

 

Ostavite komentar