Humanitarni rad

Poštovani članovi, prijatelji i poštovaoci Udruženja Čačana u Beogradu,

68pregleda

Još pre godinu dana skrenuli smo vam pažnju na malu devetogodišnju Milu Vidojević iz Mojsinja kod Čačka. Mila se već više od dve godine bavi novinarstvom i snima zanimljive priloge iz svog zavičaja. U jednom od priloga direktno se obratila Udruženju Čačana u Beogradu sa molbom za pomoć bolesnom Lazaru Lazu Vuksanoviću iz sela Bečnja kod Mrčajevaca. Udruženje se tada odazvalo pozivu i tako je na taj način uspostavljen kontakt sa Milom. Na linku ispod ove objave možete pogledati Milino nedavno gostovanje u emisiji “Želim da ti kažem” na televiziji B92 (Mila Vidojević – Gostovanje na TV B92).

Mila je inače učenica trećeg razreda Osnovne škole “Tatomir Anđelić” iz Mrčajevaca, a uz podršku svoga oca Ivana Vidojevića beleži i na portalu “Mrčajevci info” (https://mrcajevci.info/ )predstavlja svoje reporterske priče. Prema rečima njene učiteljice Svetlane Klasanović, zaposlene u Osnovnoj školi “Tatomir Anđelić”, u izvojenom odeljenju Mojsinje, Mila vredno izveštava o radu njihove škole, aktivnostima crkve, kao i izgradnji puteva u njenom selu Mojsinje. Sa svojim ocem Ivanom Vidojevićem učestovala je u stvaranju reportaže o životu njenih zemljaka iz Mrčajevaca, Mojsinja i ostalih mesta. Kada završi sa školskim obavezama mlada reporterka voli da prošeta Mrčajevcima i okolinom, osmotri šta se događa i raspita se kod sugrađana.

Kroz rad Mile Vidojević stanovnici Mrčajevaca, Mojsinja, Bečnja, Bresnice, Gornje i DonjeTrepče i drugih sela u tom delu našeg čačanskog kraja dobijaju pregršt korisnih i pravovremenih informacija. Mladoj reporterki želimo još puno uspeha u radu uz obećanje da će Udruženje Čačana u Beogradu pratiti i podržavati njen rad.

Mila Vidojević – Gostovanje na TV B92

S poštovanjem,
UDRUŽENJE ČAČANA U BEOGRADU

Ostavite komentar