Sport

Predrag Peca Pantović: Sećam se lepih vremena kada su naši gosti bili Partizan i Zvezda, ali su svi u dvorani navijali za Borac

Predsednik čačanskog abaligaša ne veruje da će se nešto zakomlikovati oko opstanka Borac Mozzarta u ABA ligi, ali jasno kaže da je nesrećan što, i sada, svi Čačani ne navijaju za svoj klub!  

1.42Kpregleda

Borac Mozzart je doživeo poraz u Železniku i sada ima pobedu više od FMP – a, 8:13. Čačani u ponedeljak dočekuju Partizan od 19.00 sati.

Predsednika kluba, Predraga Pecu Pantovića, pitali smo šta je potrebno da prvi tim uradi da bi mirno dočekao kraj ove sezone.

„Ne možemo tačno da kažemo šta je potrebno jer se menjaju propozicije takmičenja. Skupština ABA lige održava se 12. marta i nova pravila važiće i za ovu sezonu. Promeniće se broj klubova u ABA ligi, broj koji ispada iz lige i broj timova koji iz ABA 2 ulazi u viši rang. Do skupštine ABA lige ništa se neće znati“, podvlači vlasnik PS – a Peca Pantović.

Da li Borac Mozzartu odgovara eventualni ulazak tima iz Dubaija u ABA takmičenje?

„Svaki novi kvalitet i novi finansijski stimulans odgovara svim učesnicima lige. Da Borac ima pravo glasa glasao bi za, ali Borac Mozzart trenutno nema pravo glasa. Na skupštini će se glasati o novim pravilima, ali i o ulasku klubova, koji nisu vlasnici, u vlasničku strukturu lige. Od tog momenta ćemo imati pravo glasa“.

Ponosni ste na činjenicu da je klub 23 godine bio član nekadašnje jugoslovenske lige i da će petu sezonu igrati najjače ABA takmičenje?

„Ne verujem da će se nešto zakomplikovati oko našeg opstanka u ligi. Teoretski jeste moguće, ali realno ne“.  

Borac Mozzart, u ponedeljak, dočekuje evroligaški tim. Očekujete punu dvoranu kraj Morave?

„Sećam se lepih vremena kada su naši gosti bili večiti rivali, iz Beograda, ali su svi navijali za Borac. To mi nedostaje i nesrećan sam što i dalje nije tako. Partizan je veliki klub u svetskim okvirima, u svojim redovima ima više ljudi iz Čačka koji su baš zaslužili da ih na pravi način ugostimo, dočekamo aplauzima, ali smatram da Čačani moraju da navijaju za svoj tim“, konstatuje Peca Pantović.

Nikola Minović/Đurđe Mečanin

 

Ostavite komentar