Pravoslavlje

Srpska dopunska škola SVETI SAVA u Solunu

Organizacija Teofilos Solun pružila logističku podršku u svim segmentima otvaranja škole!

340pregleda

Imamo izuzetno lepu vest za sve vas! Danas je svečano otvorena naša Srpska dopunska škola Sveti Sava u Solunu. Još jedan korak u očuvanju naše neprocenjive kulturne baštine i jezika. Upravo je rodonačelnik naših škola u Solunu bio niko drugi do Sveti Sava.

Kroz razne izazove i okolnosti, ova škola je tokom godina bila zatvarana i ponovo otvarana više puta. Ali verujemo da će ova, upravo otvorena, trajati zauvek. Sa oko 100 polaznika trenutno, škola će pružati znanje i utočište svim našim đacima u Solunu.

Za sve nas u ovom predivnom projektu, duhovno pokroviteljstvo je prisutno kroz prostor samog manastira Hilandar. Divno mesto gde će naši đaci imati priliku da upoznaju duhovnu dimenziju našeg nasleđa.

Takođe smo veoma srećni što je organizacija Teofilos Solun pružila logističku podršku u svim segmentima otvaranja škole. Zahvaljujući njima, svečanost je prošla u najboljem redu.

Pozivamo sve vas da nam se pridružite u slavlju otvaranja ove prelepe dopunske škole. Budite sigurni da ćemo se maksimalno posvetiti obrazovanju i očuvanju naše kulture.

Srdačan pozdrav,

Vinazeta Nela Mečanin

Ostavite komentar