Muzika

“Stari grad”

U petak 18. novembra 2022. godine, sa početkom u 20 časova

406pregleda

Muzički umetnici iz poznatog čačanskog orkestra “Stari grad” i ove godine prirediće u Čačku divan muzički događaj za sve ljubitelje njihove muzike. U petak 18. novembra 2022. godine, sa početkom u 20 časova, u velikoj sali Doma kulture u Čačku izvešće svoj muzičko-scenski nastup pod kreativnim nazivom “Stara čaršija”. Suorganizatori ovog koncerta su Dom kulture Čačak i grad Čačak tako da će ulaz biti slobodan.

Orkestar “Stari grad” svoje mesto na muzičkoj sceni Srbije izborio je svojim prepoznatljivim autorskim radom. 2019. godine izašao je, u izdanju PGP RTS, njihov prvi album pod nazivom “Nebo iznad Starog grada”. I pored činjenice da su Kovid mere u tom periodu prilično ograničile nastupe orkestra imali su dosta zapaženih koncerata na više manifestacija i festivala gde su ostvarili zapažen uspeh. U tom periodu članovi orkestra vredno su radili na novim pesmama, a 2021. godine urađen je spot za pesmu “Veverica” kojom su uspešno produbili kontakt sa ljubiteljima njihove muzike. Novi spot za pesmu “Violino sviraj” premijerno će se pojaviti u narednih nekoliko nedelja. Očekujemo da će i ovom muzičkom numerom koja je rađena u najboljoj tradiciji naše narodne muzike orkestar skrenuti pažnju publike na svoj rad.

Članove orkestra čine Milan Erović, Lena Savić, Vuk Sretenović, Sara Žižović, Milan Pajović, Aleksandar Alempijević i Aleksandar Erović. Na koncertu u Domu kulture u Čačku orkestar će biti pojačan sa vrlo zanimljivim i publici već poznatim muzičkim umetnicima Nevenom Tarailo, Markom Žigmanovićem, Zoranom Marjanovićem, Draganom Radojevićem i Dragoljubom Dudetom Lukićem. Program će voditi naš poznati glumac iz Narodnog pozorišta u Beogradu, Branislav Tomašević.

Čačanska publika imaće priliku da bude deo tople priče o negdašnjoj varoši i pesmama koje su je pratile kroz vreme. Poznajući naše zemljake iz “Starog grada” sigurni smo da oni koji budu prisustvovali ovom koncertu neće zažaliti i da će uživati od prvog do poslednjeg tona i stiha. Zato i pozivamo sve ljubitelje nežnih zavičajnih nota “Starog grada” da posete ovaj koncert.

S poštovanjem,
UDRUŽENJE ČAČANA U BEOGRADU

Ostavite komentar