EkonomijaHumanitarni rad

TATJANA TANJA VESELINOVIĆ: Ko spasi jedan život, spasao je ceo svet

Sjajna televizijska voditeljka podvlači da nema ničeg lošeg u gledanju na sebe i sopstvene interese, ali to ne može biti izgovor za zatvaranje očiju pred nečijim problemima i nedaćama!

651pregleda

Novinarstvo i televizija postali su neizostavni deo njenog života. U redakcijama Studija “B” i BK TV bavila se spoljnom politikom i dnevno informativnim programom, a sedam godina provela je na TV B92. Praktično nema posla koji u televizijskom novinarstvu nije radila – izveštavala uživo za vesti, napisala brojne priče o najrazličitijim temama, bila prezenter vesti, urednik i voditelj emisija iz oblasti spoljne politike. Prva novinarska ljubav – događaji u svetu, njihov uticaj na nas. A potom se slučajni novinarski izlet u ekonomiju pretvorio u novu oblast istraživanja, tako da je sada i u ulozi novinara koji javnosti saopštava novosti iz oblasti biznisa i ekonomije.

Forbes Srbija, licencirano izdanje prestižnog američkog poslovnog brenda pokrenulo je svoju televizijsku emisiju Forbes Magazin, koja se emituje na N1. Forbes je simbol kvalitetnog i relevantnog novinarstva u svetu biznisa, finansija i preduzetništva. Sa televizijskom emisijom – Forbes Magazin, proširili su svoj uticaj donoseći najnovije priče, analize i perspektive iz sveta poslovanja na male ekrane.

“Novi format će ponudi uvid u poslovanje u Srbiji i regionu, predstavljaće najuspešnije pojedince, biće podstrek svima koji tek razmišljaju da uđu u preduzetništvo”, smatra urednica TV izdanja Tatjana Veselinović koja je naša današnja sagovornica i koju smo, između ostalog, pitali:

Koliko je, u današnje vreme, važno biti human?

“U današnje, kao i bilo koje drugo vreme, biti human znači imati visok nivo svesti, savesti i saosećanja prema drugom čoveku. Osnovna je ljudska obaveza da pruži ruku nekome ko je u nevolji. Da pokaže razumevanje i pomogne na neki način”.

Šta najčešće nekog motiviše da bude plemenit?

“Ne vidim da postoji bilo šta drugo što motiviše na činjenje dobrog drugima, osim empatije i ličnog osećaja sreće i zadovoljstva koje svako oseća kada nekome pomogne. “Ko spasi jedan život, spasao je ceo svet.”

Da li nas tempo života primorava da gledamo samo na sebe i svoje interese?

“Nema ničeg lošeg u gledanju na sebe i sopstvene interese. Ali, to ne može biti izgovor za zatvaranje očiju pred nečijim problemima i nedaćama. Pomoć je nekada u malom gestu, za koji uvek imamo vremena”.

Kojim dobrotvornim akcijama se najradije odazivate, koncertima, predstavama, utakmicama, slanjem humanitarnih SMS poruka…?

“Najčešće su to humanitarne poruke. Upravo zbog nedostatka vremena. Mislim da ima mnogo načina da se nekome pomogne, svako iz svoje pozicije nalazi šta može da učini”.

Da li kulturni, sportski, prosvetni, novinarski… poslenici imaju posebnu odgovornost u podizanju svesti, o potrebi, za dobrotvornim radom?

“Nesumnjivo da su škole i mediji mesta koja imaju posebno mesto kada govorimo o podizanju svesti o važnosti dobrotvonog rada i humanitarnih akcija. O tome se saznanja stiču i u porodici, od malih nogu, ali za učenje nikad nije kasno”, konstatuje naša Tanja koja je u mladalačkim danima imala i sportske aktivnosti jer je trenirala košarku. I danas gleda bitne košarkaške utakmice. Kao jednog od dragih sportista apostrofira Vladu Divca, a navija za sve naše reprezentativne selekcije. Za životni kredo voditeljka sa N1 Tanja Veselinović kaže:

“Nema odustajanja, baš ni u jednoj situaciji, bez obzira koliko delovala teško”.

 Jun, nacionalni mesec mentalnog zdravlja

14.06.

Svetski dan dobrovoljnih davaoca krvi

20.06.

Svetski dan izbeglica

26.06.

Svetski dan borbe protiv narkomanije

26.06.

Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe droge

 ZVONČICA – “Zvončica” je udruženje roditelja dece obolele od malignih i drugih retkih bolesti, osnovano 1992. godine pri Službi za hematoonkologiju Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije “dr Vukan Čupić”. Udruženju ” Zvončica” možete pomoći slanjem SMS – a sa brojem 13 na 2407

Fondacija SOS Dečija sela Srbija, Bulevar kralja Aleksandra 251, 11000 Beograd

Svrha uplate: Donacija

Broj računa: 160-373368-31, Banca Intesa

Novac koji odlučite da donirate biće utrošen na sredstva za decu i porodice o kojima brinemo.

Dan dece obolele od raka – 15.02. 2023. godine. NURDOR – Mi olakšavamo živote deci oboleloj od raka i njihovim najbližima pružajući praktičnu, emotivnu i materijalnu podršku. SMS na 1150, cena 100 dinara!

Pružena ruka Hilandara mnogodetnim porodicama, ugroženim grupama i pojedincima, deci i mladima, naše je nadahnuće i okvir za dobrotvorno delovanje.

Udruženje Teofil 1198 Čačak,

Tekući račun br. 200-3707050101022-97

Devizni račun br. RS35200370705010198812

Banka Poštanska štedionica

office@teofil1198.org

 

ZVONČICA – “Zvončica” je udruženje roditelja dece obolele od malignih i drugih retkih bolesti, osnovano 1992. godine pri Službi za hematoonkologiju Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije “dr Vukan Čupić”. Udruženju ” Zvončica” možete pomoći slanjem SMS – a sa brojem 13 na 2407

Đurđe Mečanin

 

 

Ostavite komentar