Muzika

Teofilovići osvojili prestižnu Vukovu nagradu

103pregleda

Gradonačelnik Milun Todorović je čestitao poznatoj braći Teofilović na osvajanju prestižne Vukove nagrade, najvećeg priznanja Kulturno – prosvetne zajednice Srbije. Oni već tri decenije predstavljaju Čačak na najbolji mogući način, a njihova umetnost je prepoznata u celom svetu.

S velikim ponosom izgovaramo prezime Teofilović, jer je njihova umetnost postala simbol Čačka i oni su pravi ambasadori grada. Njihovo neprestano zalaganje, trud i rad su ih doveli do muzičke scene širom sveta, ali su uvek ostali verni i nikada nisu zaboravili svoj rodni grad. Prošle godine su proslavili 30 godina rada na sceni Kulturnog centra u Čačku, gde su sa nama podelili svoju pesmu i oživeli stare stihove i srpsku tradiciju.

Svi mi smo veoma zahvalni braći Teofilović na njihovom doprinosu i na tome što svojom umetnošću čuvaju našu kulturu od zaborava. Njihova Vukova nagrada je zasluženo priznanje za godine posvećenosti i uspeha koje su postigli. Još jednom, čestitke braći Teofilović na ovom velikom uspehu!

Ostavite komentar