Sport

U16 selekcija Srbije započela pripreme, pregršt Čačana u timu!

Vladimir Zlatanović okupio je mlade košarkaše!

455pregleda

Košarkaška reprezentacija Srbije, igrači starosti do 16 godina, juče je na Divčibarama krenula da se priprema za Evropsko prvenstvo, koje će od 9. do 17. avgusta biti organizovano na Kritu.

Kao što je dobro poznato, U16 tim naše zemlje sa klupe predvodi Vladimir Zlatanović, dugogodišnji trener kadetske ekipe Borca Mozzart. Ali tu se ne zaustavlja broj Čačana. Pored njega, u stručnom štabu se nalaze Ivan Radovanović, kao i Feđa Sretenović.

Što se tiče igračkog kadra, čak četvorica košarkaša iz grada na Moravi pozvani su u nacionalni tim. Reč je o Andreju Bjeliću, Aleksandru Kruniću, Damjanu Raduloviću i Andriji Šušiću.

Što se tiče plana priprema U16 tima, Vladimir Zlatanović je izjavio:

„Prvi mikrociklus završićemo sa dve utakmice protiv Hrvatske, 15. i 16. jula. Posle toga ćemo malo odmoriti, pa idemo u Vršac, gde nas ubrzo po dolasku, 23. i 24. jula, čekaju dve utakmice sa Rusijom. Nakon toga idemo u Podgoricu, gde ćemo igrati protiv vršnjaka iz Crne Gore, takođe dva meča. Završnicu priprema obavićemo u Vršcu, odakle 7. avgusta krećemo na Krit“, rekao je selektor u izjavi za sajt KSS-a.

Zatim je prozborio malo o očekivanjima od Evropskog prvenstva.

„Iskreno, iz mog iskustva u reprezentaciji, prvo kao pomoćnika, a sada i kao prvog trenera, znam da je najbolje da idemo dan po dan, trening po trening. Kada prođe neko vreme, moći ćemo da vidimo širu sliku. Ali, ovo je reprezentacija Srbije, i naravno da imamo velika očekivanja“, dodao je Vladimir Zlatanović.

Što se tiče rivala naše zemlje, u grupi B Srbija će igrati protiv Bugarske, Nemačke i Litvanije. Ukoliko prođe dalje, ukrstiće se sa grupom A, gde se nalaze Finska, Letonija, Turska i Španija.

Tekst: Nikola Minović/Đurđe Mečanin/Kablarnet.rs

Izvor: KSS

Foto: KSS

Ostavite komentar