Muzika

Unipromet dovodi orkestar “Vittorio Calamani”

NA REPERTOARU KONCERATA Đoakino Rosini, Hoakin Rodrigo , L.V. Betoven...

286pregleda

Poštovani članovi, prijatelji i simpatizeri Udruženja Čačana u Beogradu,

Čačanska kompanija “Unipromet” odlučila je da nam priredi jedan vanredan i jedinstven muzički doživljaj. Naime radi se o koncertima italijanskog simfonijskog orkestra “Vittorio Calamani” koji je stekao veliku slavu kako u granicama Italije, tako i širom sveta. Koncerti će biti održani u četvrtak 22. juna i petak 23. juna 2022. godine u velikoj svečanoj sali Zadužbine Ilije Kolarca, Studentski trg broj 5 u Beogradu. Prvi koncert koji će biti održan 22. juna biće upriličen za zvanice, poslovne partnere i prijatelje kompanije “Unipromet”, a biće prisutni i predstavnici našeg Udruženja Čačana u Beogradu. Drugi koncert predviđen za 23. jun biće dostupan za sve ljubitelje klasične muzike. Besplatne ulaznice za ovaj drugi koncert svi zainteresovani mogu podići na biletarnici Kolarca (moćiće i pred koncert ukoliko ostane slobodnih mesta). Nadamo se da će veliki broj članova našeg Udruženja, kao i drugih ljubitelja klasične muzike, uživati u muziciranju jednog ovako renomiranog muzičkog orkestra. Na repertoaru će biti dela Rosinija, Rodriga i Betovena.

Orkestar “Vittorio Calamani” osnovao je gospodin Stefano Kalamani, koji je sa svojom porodicom prijatelj gospodina Novičića i njegove familije, kao i kompanije “Unipromet”. Stefano je pod svoje okrilje okupio najveće muzičke talente Italije, sa ciljem očuvanja umetničkog i kulturološkog nasleđa ove zemlje. Rado i srdačno se odazvao pozivu gospodina Novičića da Beogradu i Srbiji priredi jedan ovako spektakularni muzički događaj.

Pozivamo sve ljubitelje klasične muzike i dobrog zvuka da počaste sebe i svoje najmilije jednim ovako divnim muzičkim spektaklom. Repertoar koncerta nalazi se ispod ove objave.

REPERTOAR KONCERATA
1. Đoakino Rosini – Ouverture from Barbiere di Siviglia (1816)
2. Hoakin Rodrigo – Concerto d’Aranjuez (1939) – (concerto for guitar and orchestra)
3. L.V. Betoven – Symphony no. 7 in A major (1812)

“Vittorio Calamani” – R. Schumann, 4th Symphony
“Vittorio Calamani” – Dvořák, Danze slave Op. 46

S poštovanjem,
UDRUŽENJE ČAČANA U BEOGRADU

Ostavite komentar