Ostalo

Uroš Mijajilović: U ovoj sezoni Čačak 3×3 je ostvario 78 pobeda, uz 41 poraz

Najbolje plasirana ekipa, u ligaškom delu sezone, bila je ekipa Čačak 3x3. Medalje Čačanima uručio je Milenko Tepić!

592pregleda

Na tačno 30 turnira, od osnivanja kluba, učestvovao je basket tim Čačka 3×3. Učinak na 119 odigranih utakmica je 78 pobeda uz 41 poraz. Najveći deo sezone izneli su igrači koji su rođeni u Čačku.

“Na tri turnira nastupali smo u kombinovanom sastavu, pre svega u periodu odmora, a sve u cilju da se održi primat u generalnom plasmanu. Posle kupa na Zlatiboru nismo ispustili čelno mesto do samog kraja sezone”, podvlači Uroš Mijajilović jedan od osnivača i trenera u klubu Čačak 3×3.

Najbolje plasiranoj ekipi u ligaškom delu sezone medalje je uručio Milenko Tepić, a suosnivač, trener i profesor, Aleksandar Bjelić, za nas podvlači da je Čačak 3×3 najbolje plasirana ekipa u regularnom delu sezone.

“Posle 30 kvalifikacionih turnira, širom Srbije, došlo se do velikog 3×3 finala za 2023. godinu. Ovo je 11. sezona 3×3 državnog prvestva u basketu koja je počela prvim turnirom u Kragujevcu 13. maja, a završila se velikim finalom na Trgu Rebulike 13. septembra. Peti put jedan profesionalni 3×3 turnir organizovan je na Trgu Republike, u centru Beograda, a šampion Srbije dobio je čast da predstavlja našu zemlju na 3×3 Master World Tour – u”, podvlači Bjelić.

Pre samo šest meseci ste osnovali klub i uspeli da sve podignete na viši nivo.

“Kruna rada je bio turnir koji smo organizovali u Čačku pred oko 2.000 navijača. Čačak 3×3 je prvak u ligaškom delu takmičenja, a nedavno se odigrao završni turnir u Beogradu. Preko 20 igrača nastupalo je na svim turnirima i svi su dali pun doprinos u našim borbama sa ekipama koje su imale ABA igrače”, zadovoljan je Uroš Mijajilović.

Basket 3×3 je ušao u red olimpijskih sportova, naša reprezentacija ima fenomenalne rezultate, a očekuje se da će sport dobijati na popularnosti svakog dana.

“Realno je očekivati da će veliki broj igrača sa košarke i igre 5 na 5 prelaziti na basket 3×3. Mi smo krenuli od nule sa velikim očekivanjima. Naišli smo na podršku lokalne samouprave, Sportskog saveza grada Čačka, pa smo zahvalni Mišoviću, Piperu, Petkoviću, Stevaniću, sponzorima…Takođe, selektor Marko Ždero i MVP Strahinja Stojačić su, na dva sata, pred značajan turnir, stigli u Čačak da nas podrže u osnivanju kluba. Lepe stvari smo doživeli tokom sezone”, zaključuje Bjelić.

Đ.M.

Ostavite komentar