Sport

Zorana Arunović i Damir Mikec su osvojili zlatnu medalju, u miksu, vazdušnim pištoljem, u Brazilu

Pobedili smo veoma jake Kineze, koji su nama najveći protivnici, ističe u javljanu za Mozzart Sport Damir Mikec!

664pregleda

Ovosezonska serija Svetskih kupova za strelce završava se u Rio de Žaneiru, petim turnirom u 2023. godini. Takmičenja će se održati do 18. septembra, a Srbiju će ponosno predstavljati šest strelaca Zorana Arunović, Damir Mikec,Teodora Vukojević, Andrea Arsović, Milenko Sebić i Lazar Kovačević.

Naš šef stručnog štaba i selektor za pušku, Dragan Donević, je vođa puta, a uz njega su u Brazilu i treneri Stevan Pletikosić, Goran Mikec i Jelena Arunović.

Ovo je još jedna sjajna prilika za naše strelce da pokažu svoju posvećenost, veštinu i talenat u međunarodnom takmičenju.

Inače, pre sat vremena Zorana Arunović i Damir Mikec su u miksu, vazdušnim pištoljem, osvojili zlatnu medalju.

“Juče sam ostao bez finala za jedan krug u pojedinačnoj konkurenciji. Sada smo Zorana i ja stigli do zlata, pobedili smo veoma jake Kineze koji su nama najveći protivnici. Do kraja takmičenja u Brazilu ostalo je nadmetanje vazdušnom puškom”, priča u javljanju za Mozzart Sport Damir Mikec koji je nedavno iz Azerbejdžana, na Svetskom prvenstvu, osvojio srebrnu medalju.

“Ona mi je posebno draga jer sam praktično povukao nogu za velike uspehe naših sportista na velikim takmičenjima. Usledile su medalje Ivane Španović, naših gracija – odbojkašica, pa su basketaši 3×3 postali prvaci Evrope, košarkaši su uzeli srebro i Nole još jedan US Open. Stvarno rezultati za respekt, jedne, po broju stanovnika, male zemlje, a velike Srbije”, zaključuje Damir Mikec.

Danas su se mnogi pitali zbog čega na terasi Starog dvora nije bilo mesta za odbojkašice, Ivanu Vuletu i naše strelce poput Damira Mikeca. Možda postoji šansa da se sve ispravi u dogledno vreme.

Đurđe Mečanin/MOZZART SPORT

 

 

Ostavite komentar