Humanitarni radSport

1058. Humanitarni tiket u podne: Dragan Mirković Cile tipuje za Fondaciju Arno Gujona “Solidarnost za Kosovo”

Muzičar, glumac, inženjer šumarstva očekuje dvojku u Strazburu!

1.44Kpregleda

Čuvena replika “Student nije zapalio žito” iz filma i televizijske serije “Salaš u Malom Ritu” odnosi se upravo na našeg današnjeg plemenitog kladioca Cileta ili Dragana Mirkovića. Mirković je u filmu režisera Branka Bauera igrao studenta Cileta, koga Šicer, (Miodrag Radovanović Mrgud, nedavno je preminuo) zajedno sa ostalim meštanima, osumnjičio da je zapalio žito. U filmu pored Mrguda igraju i legendarni glumci poput Danila Bate Stojkovića, Pavla Vujisića, Renate Ulmanski, Miće Tomića, Slavka Štimca, ali nam je Cile izneo niz manje poznatih podataka od kojih za danas izdvajamo:

“Završio sam šumarstvo, smer uređivanje bujica i zaštita od erozije. Ubrzo sam shvatio da za par večeri, kao muzičar, zaradim celu inženjersku mesečnu platu pa sam se posvetio muzici. Inače, veoma rano sam počeo da sviram sve, od roka, ruskih romansi, starogradskih pesama… Proslavili smo se sa orkestrom ‘Tamburica 5’ i velikim brojem starogradskih hitova poput “Kućerak u Sremu”, kaže za Mozzart Sport Mirković.

Manje je poznato da je Cile komponovao muziku za uvodnu numeru iz pomenutog filma “Ja sam rođen tamo na salašu” koja je postala veliki hit pa nam je kazao za još nekoliko manje poznatih detalja.

“Zahvaljujući Ljubiši Samardžiću dobili smo ulogu u filmu. Potom, Saša i ja smo bili Bauerovi asistenti režije. Sa bendom sam često svirao nekadašnjem premijeru Mirku Marjanoviću. Sećam se da je kao direktor Progresa parafirao najznačajniji ugovor zahvaljujući i štimungu koji smo mi napravili, ali da pređemo na humanitarno tipovanje”.

Naš dobrotvorni kladilac potencijalni dobitak usmerava za  Fondaciju Arno Gujona “Solidarnost za Kosovo” jer u Francuza ima veliko poverenje.

Iz bogate MOZZART – ove ponude Cile je prvo odabrao gradski derbi, JUVENTUS – TORINO. Stara dama je pobegla pratiocima, ali se i Torino bori za izlazak u Evropu. Juve je imao kis protiv Ajaksa nakon čega je dobio Ljubičaste i odigrao nerešeno sa Interom. Torino je u usponu forme, šest poslednjih mečeva nije izgubio, a dobio je Đenovu i Milano. Naravno da je međusobni skor na strani Juventusa, 22: 6:3, uz najubedljiviju pobedu od 5:0.

“Ne očekujem puno golova u Torinu, od nula do dva pogotka”.

Prošetaćemo se kroz svih pet evropskih Top liga. Naredna je Bundesliga, MAJNC – LAJPCIG. Istorija je na strani RB –a, 1:1:3 i najveći trijumf  Lalpciga od 4:1. U Nemačkoj Lajpcig ima poslednjih osam pobeda. Majnc u poslednjih pet utakmica beleži poraz pa pobedu. Gubio je od Bajerna, Verdera, Borusije…Poslednji međusobni meč završen je trijumfom RB od 4:1.

“Nadam se da na ovom duelu mreže neće mirovati, tri plus”.

Cile je dvojku našao u Francuskoj, STRAZBUR – MARSELJ. Olimpik ima devet bodova više od rivala, a nije se odrekao ni Evrope. Domaći su svoju poslednju utakmicu odigrali bez golova. Sa druge strane Marselj je dobio dve utakmice pa je izgubio od Nanta. I međusobni skor je na strani gostiju, 7:8:12, a najubedljivija pobeda je od 4:0.

“Dvojka”.

Preostale dve utakmice na humanitarnom tiketu počinju u 21.00 sat. Prvo Primera, SEVILJA – LEGANES. Istorija je na strani domaćeg tima, 7:4:2. Andalužani su bolje plasirani sa 13 bodova suficita, međutim, u poslednjih pet utakmica tri puta su slavili, a dva puta ostali bez bodova. Leganes ima iz istog broja mečeva tri remija I dva poraza.

“Dobija Sevilja, uz dva plus”.

Na Ostrvu EVERTON dočekuje BARNLI. Suficit Evertona u odnosu na rivala je deset bodova. Everton je snagu pokazao protiv Čekićara, Tobdžija, Đavola, sve je dobio bez primljenog gola. Nakon tri pobede, remija Barnli je poklekao pred Sitijem. Poslednji okršaj dva rivala okončan je ubedljivom pobedom Evertona sa 5:1.

“I sad se nadam pobedi Evertona, kec”, zaključio je Dragan Mirković koga smo takođe upoznali sa podatkom da je kompanija MOZZART samo u Humanitarnom tiketu u podne na veliki broj adresa donirala 12.230.290, 00dinara. Selektor Srbije i trener Virtusa Aleksandar Đorđević bio je 169. plemeniti dobitnik sa zagarantovanom sumom od 59.000,00 dinara koju MOZZART donira UNICEFU – Srbija.

Legendarni košarkaš Dino Rađa postao168. dobrotvorni dobitnik u plemenitom listiću sa sumom od 59.000, 00 dinara koju će naša kompanija donirati Andriji Lipanoviću i humanitarnoj akciji “Veruj i deluj”. Bivši fudbaler Crvene zvezde Ljubiša Stojanović sastavio prolaznu kombinaciju i postao MOZZART – ov 167. plemeniti dobitnik sa fenomenalnom sumom od 196.600,00 dinara koju je usmerio za Opštu bolnicu u Surdulici.

Sve plemenite kladioce upoznajemo  sa ostalim društveno odgovornim aktivnostima kompanije MOZZART.

U javnosti veliki odjek izaziva MOZZART – ova akcija “Sto terena za jednu igru” u kojoj smo obnovili i svečano otvorili tačno 72 košarkaška igrališta. Poslednji renovirani i svečano otvoreni teren poneo je ime legendarnog košarkaša Gorana Grbovića. U Kruševcu, vrpcu je presekao upravo popularni Grbo. Pre toga legendarni košarkaš  i aktuelni predsednik KSS – a, Predraga Saša Danilović je bio centralna figura otvaranja 70. košarkaškog terena koji je obnovila kompanija MOZZART i to na Novom Beogradu. Očekujemo lepo vreme za nastavak akcije.

Ne sme se zaboraviti ni akcija “Novi dresovi za nove šampione u kojoj MOZZART donira sportsku opremu klubovima iz cele Srbije, BiH…

Mozzart je donirao više od 1.000 televizora bolnicama i školama u Srbiji. Za vojne bolnice u Srbiji usmereno je čak 400 televizora… Svojevremeno, učestvovali smo u akciji “Bitka za bebe” i donirali smo veći broj inkubatora srpskim porodilištima. Donirali smo slušne aparate – takođe za naše najmlađe sugrađane.

Naša kompanija je generalni sponzor sporta na BU. Mozzart – u je u Rektoratu uručeno priznanje za poseban doprinos razvoju univerzitetskog sporta. Ulaganje u Univerzitetski sport predstavlja direktan doprinos stvaranju novih naraštaja mladih stručnjaka, koji i jesu najveći kapital kompanije MOZZART.

Podsećamo i na MOZZART – ove plemenite kladioce u “Humanitarnom tiketu u podne” sa iznosima preko 100.000, 00 dinara.To su: Andrea Trinkijeri, Ivan Jović, Strahinja Gavrilović, Vanja Bulić, Momčilo Bajagić, Uroš Tripković, Radomir Antić, Vojin Ćetković, Vojkan Borisavljević, Zdravko Čolić, Jovan Maljoković, Nenad Stojmenović, Sara Sakradžija, Milan Caci Mihailović, Miloš Teodosić, Danica Ristovski, Dimitrije Ilić, Marko Tejić, Srđan Vasiljević, Milica Mandić, Branislav Trifunović, Predrag Miljuš, Dragana Cvijić, Boris Režak, Duško Pijetlović, Prof. Branko Đurović, Duško Nikolić, Zoran Vujičić, Milan Pavkov, Ana Joković, Ivica Šurjak, Emir Kusturica, Aleksandar Srećković, Nikola Mišković, Dejan Mišković, Zoran Višić i Ljubiša Stojanović Dakle, 37 članova kluba od 100.000, 00 dinara.

MOZZART – ov  843. poznati učesnik Humanitarnog tiketa u podne, proslavljeni eks jugoslovenski i splitski fudbaler, Ivica Šurjak, sastavio humanitarni tiket za rekordnih 823.600, 00 dinara. Ivica je dobitak usmerio ka Udruženju roditelja dece obolelih od malignih bolesti – ZVONČICA.

Veoma važna informacija za Republiku Srpsku!

Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg plemenitog kladioca Dragana Cila Mirkovića, dobitak će biti doniran i za Socijalno gerijatrijski centar Banja Luka. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

IZVOR:MOZZART SPORT

Đurđe MEČANIN/Miloš Milić

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar