Sport

Nikola Kočović: Uz dobru koncentraciju do pobede nad Dunavom

969pregleda

Dva kola je trebalo da protekne u Superligi pre nego što će Borac zaigrati pred svojim navijačima. Ali došao je i taj trenutak, jer će izabranici Jovice Arsića u okviru 3. runde ugostiti ekipu Dunava iz Starih Banovaca (subota, 19 časova).

U dosadašnjem delu takmičenja Čačani imaju polovičan učinak. Na premijeri je savladan OKK Beograd, da bi zatim Borac pretrpeo ubedljiv poraz od FMP-a. Meč protiv Dunava biće dobra prilika da se rane iz Železnika zaleče u dvorani kraj Morave.

Član stručnog štaba Vladimir Zlatanović naglašava želju da se Borac vrati na pobednički put.

,,Svima je jasan sistem Superlige i to da se igra veliki broj utakmica, praktično na tri dana. Samim tim imamo šansu da uradimo nešto novo i bolje u odnosu na prethodno kolo. Pred nama je zadatak da popravimo utisak nakon lošeg izdanja u meču sa FMP-om“.

Zlatanović smatra da je protiv Dunava neophodno zaustaviti protivnikov šut sa spoljnih linija.

,,Dunav je ekipa koja je dosta promenila roster u odnosu na prvi deo sezone, jer je u svoje redove dovela četiri nova igrača. Ako se prisetimo meča u odigranog u Čačku jasno nam je da Dunav igra veoma brzo i da dosta šutira za tri poena. Sa tim iskustvom, a uz pomoć publike, nadam se da ćemo odigrati jednu dobru utakmicu i ostvariti pobedu“, dodao je Vladimir Zlatanović.

Nikola Kočović napominje želju svih u Borcu da se u Superligi klub prikaže u najboljem svetlu.

,,Prve dve utakmice u Superligi igrali smo na strani, tako da je konačno došao trenutak da nastupimo pred domaćom publikom. Ne bih puno govorio o meču sa Dunavom, jer svi dobro znamo kakve su nam obaveze u dvorani kraj Morave. Ipak, moram reći da je naredni protivnik dobra ekipa koja je sada jača nego što je to bio slučaj u KLS ligi. Sigurno je da nas ne očekuje lak posao, ali ako od početka budemo koncentrisani, verujem da ćemo opravdati ulogu favorita. Takođe, pozvao bih Čačane da dođu u što većem broju, pa da na što bolji način okončamo ovu sezonu“, zaključio je Nikola Kočović.

Nikola Minović

Ostavite komentar