Humanitarni radSport

1166. Humanitarni tiket u podne: Dražen Praja Dalipagić tipuje za Školu za učenike oštećenog vida “Veljko Ramadanović” iz Zemuna

Legendarni košarkaš na Ostrvu očekuje tri i više golova!

1.05Kpregleda

Iz prebogate karijere legendarnog košarkaša Dražena Praje Dalipagića, koji je današnji gost “Humanitarnog tiketa u podne”, izdvojićemo samo par detalja. Zaigrao je košarku tek u osamnaestoj godini, ali mu je trebalo malo vremena da uđe u nacionalni tim. Sa reprezentacijom je osvojio tri zlata na evropskim šampionatima, ukupno pet na EP, četiri medalje na svetskim, uz tri olimpijska odličja.

U Partizanu je proveo deset sezona i postigao 8 278 poena. Najbolji je strelac beogradskog kluba, a tri puta bio je prvi šuter italijanskog šampionata. Sa “crno – belima” uzeo je dve šampionske titule i dva Kupa Radivoja Koraća. Biran je za najboljeg igrača Starog kontinenta, čak u tri navrata. Za Veneciju, protiv Virtusa, dao je fantastičnih sedamdeset poena. Nastupao je za slavni madridski Real, a karijeru je završio u Crvenoj zvezdi. Ušao je u svetsku, ali i evropsku Kuću slavnih.

Dražen Praja Dalipagić potencijalni dobitak namenjuje Školi za učenike oštećenog vida “Veljko Ramadanović” iz Zemuna.

Humanitarno tipovanje započinjemo u Holandiji, UTREHT II – OSS BV. Gosti imaju bolji međusobni skor, 1:2:5 i najubedljiviju pobedu od 3:0. Domaći su startovali porazom, gosti sa tri boda. Pre toga Utreht je imao dva remija, a rival pobedu, dva remija i pet poraza. Poslednji susret dva rivala okončan je rezultatom 1:1.

“U prvom poluvremenu očekujem jedan, u nastavku meča minimum dva gola”.

Ostajemo na teritoriji Holandije, AJAKS II – NEC. Mladi Kopljanici imaju malo bolji skor, 3:1:2. Poslednji okršaj Ajaks je dobio sa 2:1. Istim rezultatom, ali porazima,  startovali su rivali u prvom kolu. Nec je tokom priprema ostvario učinak od 4:3:1. Tim iz Amsterdama ima najubedljiviju pobedu nad protivnikom od 4:0.

“Više golova videće se u drugom poluvremenu”.

VAREGEM i ŠARLROA zaključuju četvrto kolo belgijske lige. Gosti su bez poraza i sa trenutnih pet bodova. Domaći su startovali sa dva poraza, bez datog gola. Potom su dobili Genk. Istorija međusobnih okršaja je na strani gostujućeg sastava, 10:7:15. Najubedljiviju pobedu, 4:0, ima gost, a Varegemu je pripao poslednji međusobni duel, 3:1.

“Neka bude tri plus”.

I Praja plemeniti listić zaključuje na Ostrvu, VULVERHEMPTON – MANČESTER JUNAJTED. Đavoli su u seriji od sedam trijumfa, poslednji nad Čelsijem od 4:0. Vukovi su sa Lisicama startovali bez golova, ali u Ligi Evrope imaju dva trijumfa od po 4:0. Naravno, bolji međusobni skor ima Junajted, 4:1:9, a najubedljiviju pobedu od 5:0.

“I opet, tri i više golova” , konstatovao je Praja kog smo obavestili o podatku da je MOZZART samo u okviru Humanitarnog tiketa u podne donirao 13.254.290, 00 dinara.

Praju upoznajemo sa činjenicom da je kompanija MOZZART za SP u Kini, kao ekskluzivni beting partner KSS – a, pripremila sjajnu humanitarnu akciju koja već ubira simpatije u Srbiji i regionu. Svaki poen naše reprezentacje kompanija nagrađuje sa po 1000, 00 , a svaku trojku sa po 10.000, 00 dinara. Ukupni saldo kompanija MOZZART doniraće u humanitarne svrhe. Sjajno, zar ne?

Veliki odjek u javnosti, naročito košarkaškoj, izaziva kompanijska akcij “Sto terena za jednu igru” u kojoj smo obnovili i svečano otvorili tačno 77 košarkaških igrališta. Jedan od poslednjih renoviranih i svečano otvorenih terena poneo je ime legendarnog košarkaša Gorana Grbovića. U Kruševcu, vrpcu je presekao upravo popularni Grbo. Pre toga legendarni košarkaš  i aktuelni predsednik KSS – a, Predraga Saša Danilović je bio centralna figura otvaranja 70. košarkaškog terena koji je obnovila kompanija MOZZART i to na Novom Beogradu. Poslednji teren obnovljen je na Banjici, Bulevaru oslobođenja 106, i svečanu vrpcu presekao je poznati košarkaš Saša Pavlović. U kruševačkom “Pejtonu” otvoreno je multifunkcionalno igrališe za košarku, fudbal, rukomet…MOZZART je otvorio još jedno renovirano i ulepšano igralište, ukupno 76. po redu. Novi Bečej je bogatiji za jedan vrhunski teren posvećen sjajnom košarkašu Zoranu Ercegu. A danas, 19. avgusta, u Čuburskom parku, otvara se novi teren posvećen “Zlatnim momcima” – osvajačima medalja na Svetskim prvenstvima. Realno, i Draženu Dalipagiću u čast. 

Mozzart je donirao više od 1.000 televizora bolnicama i školama u Srbiji. Za vojne bolnice u Srbiji usmereno je čak 400 televizora… Svojevremeno, učestvovali smo u akciji “Bitka za bebe” i donirali smo veći broj inkubatora srpskim porodilištima. Donirali smo slušne aparate – takođe za naše najmlađe sugrađane.

Postali smo članovi sponzorskog pula FSS. Mozzart će biti uz srpske fudbalere do kraja 2022. godine i pomagaće let Orlova ka kontinentalnom prvenstvu, ali i plasmanu na Mundijal. Naša kompanija je ekskluzivni betinng partner FSS – a, ali i KSS – a i svesrdno pomaže košarkašima da se pripreme za Svetsko prvenstvo u Kini.

Mozzart  je generalni sponzor sporta na BU. Mozzart – u je u Rektoratu uručeno priznanje za poseban doprinos razvoju univerzitetskog sporta. Ulaganje u Univerzitetski sport predstavlja direktan doprinos stvaranju novih naraštaja mladih stručnjaka, koji i jesu najveći kapital kompanije MOZZART.

Ukupna suma koju je kompanija MOZZART donirala, samo u okviru Humanitarnog tiketa u podne, sa poslednjim dobitnim tiketom, popela se na fantastičnih 13.254.290,00 dinara.

Da se podsetimo nekih od poslednjih dobitnika: košarkaš Ivan Paunić sa fenomenalnih 198.800, 00 dinara koji idu ka Košu za sreću. Još jedan zagarantovani iznos od 20.000, 00 dinara ostvario je fudbaler Vukašin Jovanović kao 179. dobitnik u našem plemenitom listiću, a predposlednji 180. dobitnik je istoričar  Dejan Ristić sa 166.700, 00 dinara. Poznati srpski glumac i pisac Žarko Laušević postao je 170. plemeniti dobitnik u Humanitarnom tiketu u podne. Menadžment MOZZARTA odobrio je Laušu zagarantovanu sumu od  20.000, 00 dinara koju je naš gost usmerio za Fondaciju Ana i Vlade Divac 2112 “Možeš i ti”.  Legendarni košarkaš Dino Rađa postao168. dobrotvorni dobitnik u plemenitom listiću sa sumom od 59.000, 00 dinara koju će naša kompanija usmeriti ka Andriji Lipanoviću i humanitarnoj akciji “Veruj i deluj”. Selektor Srbije i trener Virtusa Aleksandar Sale Đorđević bio je 169. plemeniti dobitnik sa zagarantovanom sumom od 59.000,00 dinara koju je MOZZART donirao UNICEFU – Srbija.

Poslednja dobitnica u Humanitarnom tiketu u podne je glumica Milena Pavlović Čučilović sa sjajnih 208. 900, 00 dinara.

Podsećamo i na MOZZART – ove plemenite kladioce u “Humanitarnom tiketu u podne” sa iznosima preko 100.000, 00 dinara.To su: Andrea Trinkijeri, Ivan Jović, Strahinja Gavrilović, Vanja Bulić, Momčilo Bajagić, Uroš Tripković, Radomir Antić, Vojin Ćetković, Vojkan Borisavljević, Zdravko Čolić, Jovan Maljoković, Nenad Stojmenović, Sara Sakradžija, Milan Caci Mihailović, Miloš Teodosić, Danica Ristovski, Dimitrije Ilić, Marko Tejić, Srđan Vasiljević, Milica Mandić, Branislav Trifunović, Predrag Miljuš, Dragana Cvijić, Boris Režak, Duško Pijetlović, Prof. Branko Đurović, Duško Nikolić, Zoran Vujičić, Milan Pavkov, Ana Joković, Ivica Šurjak, Emir Kusturica, Aleksandar Srećković, Nikola Mišković, Dejan Mišković, Zoran Višić, Ljubiša Stojanović, Milan Mačvan, Nenad Brnović, Ivan Paunić, Dejan Ristić i Milena Pavlović Čučilović.. Dakle, imamo 42 člana kluba od 100.000, 00 dinara.

MOZZART – ov  843. poznati učesnik Humanitarnog tiketa u podne, proslavljeni eks jugoslovenski i splitski fudbaler, Ivica Šurjak, sastavio humanitarni tiket za rekordnih 823.600, 00 dinara. Ivica je dobitak usmerio ka Udruženju roditelja dece obolelih od malignih bolesti – ZVONČICA.

Važna informacija za Republiku Srpsku!

Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg plemenitog kladioca Dražena Dalipagića dobitak će biti doniran i za Humanitarnu organizaciju “Budimo ljudi”, Banja Luka. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Izvor: MOZZART SPORT

Đurđe MEČANIN/Miloš Milić

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar