Humanitarni radMozzartZdravstvo

1737. Humanitarni tiket u podne: Prof. dr Zoran Radovanović tipuje za Svratište za decu u Beogradu

Poznati epidemiolog očekuje jedinice od Lacija, Atalante i Baskonije!

813pregleda

Kompanija MOZZART je društveno odgovorna kompanija što je, nadamo se, opšte poznato. I pre pojave virusa korona Mozzart se dokazao svojim plemenitim aktivnostima. Kada se pojavio Covid – 19 naša kompanija je munjevito reagovala. Donirala je deset najsavremenijih respiratora za ukupnih 200.000 evra. Izdvojena su sredstva za pomoć bolnicama preko 150.000 evra, penzionerima i socijalno ugroženim kategorijama preko100.000. Neke od akcije su donacije svežeg voća i vitaminskih sokova za naše preopterećene zdravstvene radnike, kao i donacije kreveta za intenzivnu negu.

MOZZART nije zaboravio ni ostale ugrožene kategorije, pa i kroz “Humanitarni tiket u podne” pomaže, kao danas, Svratište u Krfskoj 7a.

https://www.mozzartsport.com/nekategorizovano/vesti/humanitarni-tiket-u-podne-prof-dr-zoran-radovanovic-tipuje-za-svratiste-za-decu-u-beogradu/381246

Pre nego što pređe na dobrotvorno tipovanje Prof. dr Zoran Radovanović nam je odgovorio na pitanja kako se ponašati nakon vakcinacije? Da li i oni koji prime vakcinu mogu biti prenosioci virusa i da li mogu da obole od kovida?

„Treba stalno isticati da je vakcinacija najveći doprinos savremene medicine čovečanstvu. Ne postoji korisnija mera koju lekari mogu danas da ponude. To važi u načelu, ali i u konkretnom slučaju, kada je reč o covidu – 19. Posle vakcinacije treba se ponašati uobičajeno, kao i uvek, što znači da izvesno vreme ne mora dodatno da se opterećuje imunski sistem dugotrajnim iscrpljujućim naporom, teškim opijanjem i slično. Ukoliko vakcinisana osoba dođe u kontakt sa izvorom zaraze može izvesno vreme da nosi viruse u svom ždrelu i da ih rasejava, čak i bez pojave simptoma i znakova bolesti. Dešava se i da oboli, jer vakcina ne pruža baš svima apsolutnu zaštitu, ali se očekuje da klinički tok bude blaži“, ističe profesor Radovanović i u dobrotvorno tipovanje startuje iz Rima, LACIO – KROTONE. Neboplavni će pokušati da prekinu niz od tri poraza. Krotone je sa 4:2 dobio Torino i prekinuo svoj negativni niz. Na poslednja tri međusobna okršaja Rimljani su bili uspešniji, dve pobede i remi, a ukupan skor je 3:1:1.

“Za početak, jedinica”.

https://www.mozzartsport.com/nekategorizovano/vesti/humanitarni-tiket-u-podne-prof-dr-zoran-radovanovic-tipuje-za-svratiste-za-decu-u-beogradu/381246

IZVOR: MOZZART SPORT

djurdje.mecanin@mozzartbet.com

Ostavite komentar