Sport

Borac poražen u Domžalama, serija se vraća u Čačak

Helios Suns – Borac Mozzart 107:101 (19:23; 29:28; 28:23; 31:27)

309pregleda

Realizovan je i drugi meč baraža AdmiralBet ABA lige, čiji su akteri bili Helios Suns i Borac Mozzart. Jedina razlika u odnosu na prvi okršaj jeste što je ovaj igran u Domžalama. Ovog puta tim Dejana Mijatovića je morao daleko više da se pomuči nego u Čačku. Međutim, trud mu se na kraju nije isplatio. Helios je odigrao odličan meč, tako da je na koncu susreta slavio rezultatom 107:101 (19:23; 29:28; 28:23; 31:27). Sada je skor u seriji 1:1, tako da će biti potrebno da se odigra još jedan meč u Čačku, i to u utorak veče.

Shodno očekivanjima, utakmica je počela prilično ravnopravno. Na jednoj strani Borac je imao raspoloženog Gagića, dok je kod Heliosa Mahkovic bio lider na parketu. Ali nije prošlo dugo, a domaćin je prvi preuzeo inicijativu, pa je brzo došao do plus pet (10:5). Borac je uspeo da odgovori, pa je prišao tik uz rivala (12:11). Ipak, Helios je u svojim redovma imao Mahkovica, za kog Čačani nisu imali rešenje. On je uspevao da sačuva prednost svom timu. Kada se u gostujućem timu probudio Hejl, najbolji poenter lige, kao i Lešić, situacija se dodatno popravila za Čačane. Štaviše, gosti su na samom kraju četvrtine preuzeli prednost (19:23).

Kao što je dobro zatvorio prvi, Borac je na isti način otvorio drugi deo duela. Pametnim rešenjima u napadu, ali i snažnom odbranom, uspevao je da drži rivala na distanci. Štaviše, posle trojke Hejla došao je do najvećih plus sedam (21:28). To je nateralo trenera Heliosa da zatraži tajm aut. Njegov tim je odgovorio sa 5:0, tako da je zaustavio nalet Čačana. Da se domaćin još više ne približi postarao se Novaković, koji je postigao novu trojku za svoj tim. U nastavku je malo opao tempo igre, što je više išlo u korist gostiju, koji su imali kakvu-takvu prednost. Srećom, to nije potrajalo dugo, jer je Borac ponovo dodao gas, pa je preko Gagića i Hejla vratio finu prednost na svoj konto (32:38). Helios nije pao, već je nastavio da prati rivala i stvara mu brojne muke. Čak je krajem deonice poravnao skor (44:44). Do odlaska na veliki odmor Borac je uspeo da vrati suficit, pa je kudikamo zadovoljniji otišao u svlačionicu.

Pošto su se ekipe vratile na parket, Helios je bolje krenuo, pa je preko Mirtiča čak i poveo (54:51). Rivalu je uzvratio Gagić, koji je Borcu ponovo doneo prednost. Ali domaćin je osetio da može da igra ravnopravno sa Čačanima, tako da je to i činio. Tokom dobrog dela trećeg dela igre timovi su se smenjivali u posedovanju prednosti, tako da je na stanju bio pravi rezultatski egal. Vreme je neumitno prolazilo, a niko nije bio u stanju da se nametne protivniku. Utom je okončan treći deo utakmice, tako da je na pomolu bila zanimljiva i neizvesna poslednja deonica.

Odsudni deo okršaja počeo je sa jasnom željom oba tabora da steknu što veću prednost, a za što manje vremena. To i ne čudi, ako se uzme u obzir značaj suseta. Nešto više enegije pokazao je Borac, pa je trener Heliosa pozvao tajm aut kako bi dodatno razdrmao svoje pulene. Nastavak nije doneo neku bitniju promenu. I dalje je na snazi bio apsolutni egal, prava rezultatska klackalica, tako da se pobednik nije mogao ni pretpostaviti. Sve je bilo otvoreno. A kako se utakmica približila svom kraju, drama je postala očitija. Prvi je Helios dodao gas, pa je zahvaljujući odličnom šutu za tri došao do plus šest (103:97). Vremena je bilo zaista malo, tako da je domaćin bio korak od pobede. Borac je pokušao nešto da promeni, ali je to ostalo jalovo, tako da je na kraju pretrpeo poraz.

Helios Suns: Luk 16, Ferme 15, Babič, Zemljić, Mirtič 16, Buljević 19, Zulić, Oman, Tanstal 3, Bačvić 7, Mahkovic 31, Sirc.

Borac Mozzart: Boldvin 6, Glišić, Lešić 10, Tomašević, Gagić 25, Kočović, Novaković 13, Radonjić 3, Todorović 2, Čarapić 4, Hejl 38.

Tekst: Nikola Minović/Kablarnet.rs

Foto: Helios Suns/Filip Barbalić

Ostavite komentar