DruštvoSport

Branko Ljujić: Pored teniskih nadmetanja trudimo se da naši gosti iz Slovenije upoznaju Srbiju

Predstavnik srpskih teniskih veterana ističe da je legenda ovih okupljanja Pavle koji ima 82. godine!

661pregleda

Po 41. put družili su se teniski veterani Ljubljane i Čačka. Nastavili su Slovenci i Srbi da igraju teniske mečeve, a prvo okupljanje održano je još u avgustu 1999. godine, sa pauzom za vreme epidemije Covida – 19. U maju ove godine, u Portorožu, dogodilo se novo prijateljsko nadmetanje.

„Praktikujemo da se okupljamo dva puta godišnje, krajem maja u Sloveniji, a početkom septembra u Srbiji. Sada je turnir održan u Gornjem Milanovcu, a igrali smo na Paliću, Zlatiboru, u Vrnjačkoj Banji, Čačku, Vršcu…Kroz sportska druženja, igranje teniskih mečeva, trudimo se i da naši gosti upoznaju Srbiju. Većina njih je, što organizovano, što samostalno, posećivala našu zemlju pa je u planu izdavanje skromne knjige. Kroz knjigu, o našim druženjima, igranju tenisa i trećem poluvremenu, koji je omiljeni deo igre nas veterana, čitaoci bi bili upoznati sa podatkom da je preko dve hiljade ljudi učestvovalo u nadmetanjima tokom dve decenije“, ističe jedan od inicijatora turnira i domaćina u Srbiji odnosno Čačku Branko Ljujić vlasnik poznate firme Inter Bela.

Čačani Branka Ljujića prepoznaju kao košarkaša, tenisera, ali i sportskog radnika koji je vodio ŽKK “Gradac” u najsvetlijim trenucima tog kluba. Na jutarnjoj kafici, pred put, našli smo Ljuja sa gostima.

„Sada su iz Slovenije došli Žare, Vlado, Jani, Katka, Pavle, koji ima 82. godine i koji je legenda naših okupljanja, potom, Lino, Mile, Klot, Miloš, Bruno i Peter. Ispred domaćina, na svim terenima, nadmetali su se Coko, Pop, Iko, Slavko, Slobo, Radmilac, Aco Guja, Janjo, Bekčo i Branko. Rezultat je nekima u prvom, a nekima u drugom planu. ‚Izlobirali‚ smo da sada pobedi Čačak sa 6:4. Mislim da je ukupan skor 27:14 za Sloveniju“, zaključuje jedan od teniskih veterana Branko Ljujić koji sledeće druženje najavljuje za maj naredne godine u Sloveniji.

https://www.youtube.com/shorts/jae0hV0ZSSM

Đurđe Mečanin/Kablarnet.rs    

 

Ostavite komentar