Društvo

Dušan Duda Ivković, predsednik Sportskog društva “Radnički”, preminuo je 16.09.2021. u 78 godini godine

Knjiga žalosti biće otvorena u petak 17.09.2021.u 14h

80pregleda
Živeo je za Radnički, učinio je sve da dostojno obeležimo 100 godina postojanja najstarijeg Sportskog društva i stvorio preduslove da sa novim SC uđemo u drugi vek.
Knjiga žalosti biće otvorena u petak 17.09.2021.u 14h u prostorijama SD “Radnički”,
ul.Vojvode Šupljikca 31.
Poslednji ispraćaj Dušana Ivkovića biće u utorak, 21.09.2021., u 12h na Novom groblju.
Dudi Večno zahvalni.
Njegov Radnički

Rekli su o Dušanu Ivkoviću

Žarko Žare Vučurović:

“Moj dolazak na Cvene krst povezan je sa braćom Ivković, Pivom i Dudom. Sada smo ostali i bez Dude. Po više osnova ostavio je veliki pečat u mom životu. Kao čovek, trener od koga sam mnogo naučio. Sada pokušavam da to znanje prenesem na decu sa kojom radim. Imali smo još jednu veliku strast, a to je golubarstvo. Dolazim iz Vojvodine i kao dete sam zavoleo golubove. Pasija prema golubovima je bila zajednička. Izgubili smo velikog čoveka, prijatelja, cela javnost je u šoku. Srbija ima puno trenera ali je otisao jedan od poslednjih autoriteta u svakom smislu te reci ”.

Bata Đorđević:

„Sve nas je iznenadio odlazak Dude Ivkovića. Bio je fascinantna ličnost naših života, ali ne samo sportska. Zajedno smo igrali u Radničkom, živeli, porodice Ivković i Đorđević su se družile, provele mnogo zajedničkih trenutaka. Duda je ostavio dubok trag u svetskoj košarci, ne samo po rezultatima, već po stavu, ideji, pravilima, disciplini…Bio je kompletna ličnost. Dušan Ivković je voleo košarku, nedostajaće svima, a mogao je mlađim trenerima još mnogo toga da pokaže. Struka je zaslužna za naše rezultate, a Duda je posedovao veliko znanje. Žal za Ivkovićem ostaće večan. Neka počiva u miru, u našim srcima i duši“. 

Slađan Stojković:

„Pre svega iskreno saučešće porodici koju poznajem. Veliki šok za sve nas. Sa osamnaest godina došao sam u Radnički sa Krsta. Piva Ivković, Dudin brat, mi je bio trener. Piva me je obožavao kao igrača, a preko Slobodana sam upoznao i Dušana. Bezbroj puta sam bio kod njih. Otišao je veliki čovek koji je ostavio neizbrisiv trag u košarci. Duda Ivković je mnogo, mnogo, uradio za sve nas sa Crvenog krsta“.

Vlada Dragutinović:

„Evo još ne možemo da se osvestimo zbog gubitka ljudske gromade, prijatelja, drugara, košarkaškog znalca…Duda je bio veliki trener, stvorio je mnoge igrače, trenere, ne zna se u kom segmentu života je veći gubitak. Imao sam sreću da se pomalo družim sa Dudom, da igram protiv timova koje je vodio. Svima nam je žao“.

Danko Cvijetičanin:

“Sve što čini vrhunsku košarku bilo je utkano u Dušana Ivkovića. Duda je bio tipičan predstavnik jugoslovenske i ex – jugoslovenske košarke. Kod velikog trenera poštovao se red, rad, disciplina, a to je donosilo rezultate. Doprineo je mnogim uspesima i zauzima jedno od najviših trenerskih pozicija na našim prostorima. Sa velikim trenerom imao sam prilično veza, na Svetskom prvenstvu u Španiji bio je pomoćnik Kreši Ćosiću, osvojili smo srebro u Seulu na OI. Kada sam dolazio u Partizan i tu smo se susreli, samo lepe uspomene nosim u vezi sa Dudom. Ostali smo bez velikog čoveka”.  

Radmilo Mišović:

“Vest o Dudinom odlasku je potresla sve nas. Vezivala nas je košarka, golubarstvo i prijateljstvo. Ostavio je neizbrisiv trag u svetskim okvirima. Ivković je dugo trajao u košarkaškom i trenerskom svetu. Dugo, jer je bio veći ‘mangup’, nije dao na sebe, nije dozvoljavao igračima da se luksuziraju, cenio je rad, disciplinu, a o trenerskom znanju da ne govorim”.

Srećko Jarić:

„Žao mi je nisam u zemlji. Uvažavam Ivkovićeve trenerske kvalitete. Imao je veliki uticaj na jugoslovensku i srpsku košarku“.

Mozzart Sport

Ostavite komentar