Humanitarni rad

Humanitarni bazar na Gradskom trgu u Čačku

Humanitarni bazar za bolesnu Nađu

1.1Kpregleda

Na Gradskom trgu u Čačku održan je još jedan u nizu humanitarnih bazara. Humanitarnu akciju za lečenje devojčice Nađe, pokrenuo je Tehnički fakultet u Čačku u saradnji sa aktivom nastavnika i profesora tehnike i informatike Moravičkog okruga.

Na preko deset štandova bili su izloženi radovi učenika i njihovih nastavnika, a Čačani su mogli pazariti kućice za ptice, makete, podmetače, ukrasne čaše za olovke i još mnogo zanimljivih i korisnih predmeta. Izlagači su bile škole iz Čačka, Gornjeg Milanovca, Ivanjice, Goračića, Prilika…

Izuzetno lepa kućica od čačkalica, a na štandu OŠ „Vuk Karadić“, odmah je prodata. Kućicu je napravio učenik šestog razreda, Matej Majstorović, koji nije krio zadovoljstvo što je njegova „Kućica Čačkalica“ dobila novog vlasnika čim je bazar otvoren. „Mnogo mi je drago što je kućica kupljena i što sam mogao da dam svoj doprinos u lečenju bolesne devojčice“, kazao je Matej.

Njegova profsorka tehnike i informatike, Snežana Slavković rekla je da su učenici veoma rado uzeli učešće u ovoj humanitarnoj akciji i na taj način spojili lepo, korisno i humano.

 

I na štandovima ostalih škola bilo je izuzetno živo. Dečje graje, osmeha, zagrljaja, bilo je na pretek.

Studenti Tehničkog fakulteta, kao i učenici Tehničke i Mašinske škole su na delu prikazali svoje zvanje. Na njihovim štandovima su se mogle videti izuzetno lepe makete kuća, zgrada, kao i razni drugi predmeti od struke.

Zajedno sa učenicima i njihovim profesorima i naši sugrađani su kao kupci dali svoj doprinos kako bi se kroz ovaj humanitarni bazar prikupio deo sredstava za lečenje obolele devojčice.

Nela Mečanin

Ostavite komentar