Humanitarni radSport

HUMANITARNI TIKET U PODNE: BOJAN KRIVOKAPIĆ tipuje za Helenu Živković, Humanost bez granica

Naš gumac očekuje plemeniti dobitak od 248.100 dinara! 

393pregleda

“Gusar” iz filmskog serijala “Montevideo”, Mustafa Golubić iz “Kralja”, Uglješa Popović iz serije “Vera”… podržao je društveno odgovorno poslovanje kompanije MOZZART jer danas će biti gost našeg Humanitarnog tiketa u podne. Umetnik Bojan Krivokapić, koji je briljirao i na otvaranju manifestacije Čačanska rodna – Čačak prestonica culture, nije igrao samo sportistu, poznatog fudbalera Momčila Đokića – Gusara, već se tokom mladosti ozbiljno posvetio našem trofejnom sportu.

“Deset godina bio sam košarkaš. U Beovuku sam trenirao šest godina, nakon toga u tadašnjem Drvomarketu iz Zemuna, Beopetrolu i Astri sa Dorćola. Sjajno je bilo igrati basket u školi, ispred zgrade…Divan period mog života”.

O sportskim i životnim uzorima u tinejdžerskim danima Bojan ističe:

“Kad je košarka u pitanju obožavao sam dvojicu legendarnih igrača. Čak ih ne razdvajam. To su Majkl Džordan i Skoti Pipen. Moji životni uzori dolaze iz porodice, majka Svjetlana, otac Miodrag i stariji brat Damjan”.

Za sportski događaj, koji je ostao u sećanju, i koji će pamtiti celog života, Krivokapić izdvaja:

“Dve utakmice sa Mundobasketa 1998. godine. Prvo smo u polufinalu ‘tukli’ Grčku, a potom u finalu i Rusiju sa 64:62.  Iz Atine smo se vratili sa zlatnom medaljom, a sećam se da je Željko Rebrača na jednoj od tih utakmica imao čak sedam rampi”, podvlači Krivokapić i prelazi na plemenito tipovanje.

U ponudi su utakmice iz kvalifikacija za EURO i startujemo sa, za nas, najinteresantnijom CRNA GORA – SRBIJA. Montenegro je startovao trijumfom nad Bugarskom od 1:0. I Orlovi su počeli sa tri boda jer su pobedili sa 2:0. Strelci su bili Tadić i Vlahović, za Crnu Goru Krstović. Dve reprezentacije imaju po tri poena, a u dve međusobne utakmice bolja je bila Srbija. Dve pobede sa 2:0 i 2:1.

“KMB I1-3II1-3”.   

IRSKA dočekuje FRANCUSKU nakon što su obe reprezentacije bile uspešne u poslednjim mečevima. Francuzi su oduvali oslabljenu Holandiju sa 4:0, Irci su dobili sa 3:2. Međusobni odnos je 4:2:8, a poslednju utakmicu dobili su Trikolori sa 2:0.

“UG 3+”.

Treća utakmica je još jedan duel naših suseda, MAĐARSKA – BUGARSKA. Reč je o duelu iz naše, grupe “G”, u koju gosti ulaze nakon poraza od Crne Gore. Mađarima je ovo prvi meč u grupi. Istorija kaže 8:2:2 za Mađarsku.

“TGG GG”. 

 Poslednja utakmica na plemenitom tiketu je POLJSKA – ALBANIJA. Reč je o grupi “E”, Albancima je ovo prvi duel, a Polaci su poraženi u prvom kolu sa 3:1. Poljaci ne bi smeli da iznevere tradiciju, međusobni skor je 8:2:0.

“KMB I1-2II1-2”, zaključuje dobrotvorno tipovanje Krivokapić koji za životni kredo konstatuje: “Kad je teško, uvek grabim napred. Ne osvrćem se”.

Nakon što su postali dobitni Mozzartovi humanitarni tiketi glumca Marka Gvera, strelca Damira Mikeca, košarkaša Nikole Kalinića, 3×3 šampiona Marka Brankovića, predsednika OSS Zorana Gajića, poznate voditeljke Nataše Miljković, odbojkašice Ane Brđović, košarkaša Danila Tasića, pevačice Lenče Kukić i Marko Dimitrijević postao je pobednik. U Mozzartovoj plemenitoj akciji 382. u nizu.

Trenutno, ukupna MOZZAROVA donirana suma u Humanitarnom tiketu u podne iznosi preko 28 miliona, precizno 28.353.458 dinara.

Kada je Mozzartov humanitarni rad u pitanju učestvovali smo u akciji “Bitka za bebe” i donirali veći broj inkubatora srpskim porodilištima, potom respiratore… Takođe, bili smo, a i trenutno smo, naslovni sponzori KK Partizan, KK Borac, potom FK, RK i OK Vojvodina, FK Željezničar iz Sarajeva, FK Velež, FK Spartak iz Subotice, FK Radnički 1923, FK Napredak, FK OFK Beograda. Beting partneri smo KSS – a, OS Srbije, FSS – a, RSS, FK Crvena zvezda, KK Partizan, Mozzartbet Super lige Srbije… U međuvremenu, Mozzart je osnovao fondaciju kao krunu društveno odgovornog rada svake kompanije. Fondacija će omogućiti još širi spektar društveno odgovornih akcija pod sloganom „Naš pogled srcem“.

Doniramo sportsku opremu manjim klubovima, pomažemo UDUS, a u akciji “Sto terena za jednu igru”, obnovili smo preko 90 košarkaških igrališta. Jedan od poslednjih terena, 91. po redu, kod Arene, poneo je ime velikog Dušana Dude Ivkovića. Nedavno je Mozzart otvorio novi teren (92.) u Kraljevu. Dobio je ime po Vasiliju Vasi Miciću! Čuvena Mozzartova akcija  nastavlja se otvaranjem 93. renoviranog igrališta, posvećenog kapitenu košarkaške reprezentacije Vladimiru Lučiću, ali i 94. obnovljenog terena u Novom Sadu koji se posvećuje našim zlatnim 3×3 basketašima. Maštali su stanovnici Žagubice da se košarkaška lopta zakotrlja i u njihovom mestu. Želje uz pomoć kompanije Mozzart postaju stvarnost i 95. teren u okviru društveno odgovorne akcije „Sto terena za jednu igru“ otvoren je u Žagubici. Sve zasluge idu Filipu Iliću koji je sastavio pobednički tiket u igri „Osvoji teren, budi pobednik“.

Podsećamo i na MOZZART – ove dobrotvorne kladioce u “Humanitarnom tiketu u podne” sa iznosima od preko 100.000, 00 dinara. To su: Andrea Trinkijeri, Ivan Jović, Strahinja Gavrilović, Vanja Bulić, Momčilo Bajagić, Uroš Tripković, Radomir Antić, Vojin Ćetković, Vojkan Borisavljević, Zdravko Čolić, Jovan Maljoković, Nenad Stojmenović, Sara Sakradžija, Milan Caci Mihailović, Miloš Teodosić, Danica Ristovski, Dimitrije Ilić, Marko Tejić, Srđan Vasiljević, Milica Mandić, Branislav Trifunović, Predrag Miljuš, Dragana Cvijić, Boris Režak, Duško Pijetlović, Prof. Branko Đurović, Duško Nikolić, Zoran Vujičić, Milan Pavkov, Ana Joković, Ivica Šurjak, Emir Kusturica, Aleksandar Srećković, Nikola Mišković, Dejan Mišković, Zoran Višić, Ljubiša Stojanović, Milan Mačvan, Nenad Brnović, Ivan Paunić, Dejan Ristić, Milena Pavlović Čučilović, Antun Novaković, Pero Antić, Ivan Ivković, Brajs Džouns, Nebojša Vučićević, Darko Tešović, Aleksandar Simetrija Đorđević, Zoran Njeguš, Milan Zelen, Predrag Jeremić, Igor Gluščević, Slavoljub Krnjinac, Mirko Milikić, Mladen Krstajić, Vanja Savić, Vladimir Lučić, Danilo Nikolić, Olja Lević, Milovan Ćirković, Danilo Anđušić, Moka Slavnić, Marko Baćović, Radivoje Lale Bojičić,Vladimir Jocović, Goran Bjelogrlić, Nenad Nerandžić, Bojan Todorović, Momir Rnić, Milica Zarić, Dušan  Marković, Žarko Paspalj, Boris Pingović, Miloslav Samardžić, Vuk Saletović, Ivana Ilić, Nina Radovanović, Damir Mikec, Predrag Kolarević, Petar Grašo, Strahinja Rašović, Stefana Veljković, Predrag Kolarević, Đorđe Pejak, Ivana Katanić, Dušan Čeganjac, Bianka Buša, Andrija Racić, Inspektor Blaža, Maja Zmaja Stojanović, Nikola Kalinić, Milorad Popović, Vedran Borovčanin, Milan Petrović, Aleksandar Todorović, Aleksander Sekulić, Lazar Marković, Vukašin Vule Mandić, Stefan Kovačević, Zoran Gajić, Faruk Hadžibegić, Nenad J. Popović, Petar Gajić, Lenče Kukić i Nataša Miljković.

MOZZART – ov  843. učesnik Humanitarnog tiketa u podne, proslavljeni eks jugoslovenski i splitski fudbaler, Ivica Šurjak, sastavio humanitarni tiket za rekordnih 823.600, 00 dinara. Ivica je dobitak usmerio ka Udruženju roditelja dece obolele od malignih i retkih bolesti – ZVONČICA. Interesantno, za ZVONČICU je “prošao” drugi rekordni dobitak u MOZZARTOVOM  Humanitarnom tiketu u podne od 726.200, 00 dinara.

Tu su kompanijske donacije koje odlaze u BiH. Ukoliko “prođe” humanitarni tiket našeg gosta dobitak će biti doniran za POMOZIMO SRCEM SRCU, Laktaši. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 100 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Kvote su bile aktuelne u momentu sastavljanja Humanitarnog tiketa u podne! U slučaju promene termina odigravanja meča, postgnut rezultat se smatra konačnim ukoliko je utakmica odigrana u roku od 50 sati od vremena navedenog u ponudi za klađenje. U slučaju da se sportsko takmičenje ne održi u roku od 50 sati za događaj se računa kvota 1.

Piše: Đurđe MEČANIN MOZZART SPORT

djurdje.mecanin@mozzartbet.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar