Sport

Čačak 94 sigurnim korakom ide ka svom cilju, pala stotka protiv Mladosti!

Čačak 94 Quantox – Mladost MaxBet 103:85 (26:24; 28:18; 26:16; 23:27)

630pregleda

U okviru 27. runde AdmiralBet Košarkaške lige Srbije sastav iz grada na Moravi je dočekao rivala iz zemunske Mladosti MaxBet. Bio je to susret od velike važnosti za domaćina, jer mu je pobeda bila veoma potrebna u borbi za opstanak u takmičenju. A sa tim naumom je tim Đorđa Mićića igrao od prvog do poslednjeg minuta. Trud mu se na kraju isplatio, jer je slavio ubedljivim rezultatom 103:85 (26:24; 28:18; 26:16; 23:27).

Što se tiče prvog kvartala, oba sastava su igrala sa priličnom dozom energije i borbenosti. Bila je očita želja za dokazivanjem kod igrača obe ekipe. Ali ujednačeni ritam je potrajao pet minuta, kada je Čačak 94 uspeo da dodatno pojača tempo, pa je stigao do prednosti od osam poena (18:10). I kada se učinilo da može tako rano da slomi rivala, Mladost je uspela da odgovori, pa je do isteka prve četvrtine smanjio deficit na samo koš razlike (26:24).

Kada su sudije dopustile da krene drugi deo igre, Čačak 94 je krenuo sa jasnom namerom da preuzme vođenje susreta u svoje ruke. Iz napada u napad je sprovodio u delo taj svoj naum, pa je polovinom četvrtine po prvi put došao do dvocifrene prednosti (42:32). Naravno, Mladost tu nije klonula duhom, već je pokušala ponovo da odgovori domaćinu. Međutim, ovog puta gosti nisu imali rešenje za dobru igru Čačana, koji su predvođeni Dumićem i Danijelsom do odlaska na veliki odmor sačuvali prednost od dve cifre, koju su čak i uvećali, pa su daleko zadovoljniji otišli u svlačionicu.

Dobru i kvalitetnu igru iz druge deonice Čačak 94 je produžio da prikazuje u trećoj. Vreme je neumitno prolazilo, a domaćin je sve više i više uspostavljao kontrolu susreta. A nije samo napad Čačana bio učinkovit, već je i odbrana bila na visini zadatka. Sve to je imalo kao rezultat da je krajem trećeg kvartala došao do vođstva od 22 poena (80:58). I laiku je bilo jasno u kom pravcu ide utakmica i da će Čačak 94 gotovo pa izvesno da slavi.

Odlučujući deo meča Čačak 94 je krenuo sa podjednako dobro kao i prethodni kvartal, bez obzira što je na svom kontu imao veliku zalihu poena. Štaviše, posle samo dva minuta dospeo je do kote 25 (86:61), što je bio njegov najveći domet do tog momenta. S druge strane terena, jedino što je Mladost bila kadra da uradi jeste da na trenutke odgovori rivalu individualnim potezima, tek da spreči svoj potpuni debakl. A domaćin je do kraja susreta igrao na zavidnom nivou, pa je duel okončao ubedljivom pobedom. Na taj način je napravio veliki korak ka glavnom ovosezonskom cilju, odnosno opstanku u ligi.

Čačak 94 Quantox: Radovanović, Ćurčić 16, Popović 10, Pulijam 19, Tatić 4, Tresač, Majstorović 10, Pantić 4, Danijels 21, Ndijae, Dumić 13, Gugović 6.

Mladost MaxBet: Gušić 8, Živojinović 7, Marković 4, Pavlović 18, Milenković, Radosavljević 19, Bjeličić 2, Đoković 14, Nešović, Radaković 13.

Tekst: Nikola Minović/Kablarnet.rs

Foto: Sava Gucunski

Ostavite komentar