Društvo

Izlet na Kablar poslednjeg dana januara 2024. godine

439pregleda

 

Poslednji dan januara, 2024. godine. Hladan, ali sunčan dan. Idealan za mali izlet na Kablar. Malo smo se uželeli pogleda na meandre Morave, a i da obiđemo radove na vrhu. Kaže čuvar da će radovi biti gotovi do aprila, maja…

Ne znam kako će novi vidikovac uticati na “netaknutu” prirodu, koliko će narušiti, koliko će uticati na posetu Kablaru, ljudi iz svih krajeva zemlje i sveta? Da li će se put do vrha asfaltirati, behatonirati, da li će se naplaćivati ulaznice za pogled? Šta će još, grad, meštani, ponuditi posetiocima. Da li je polovina Čačana jednom bila na Kablaru? Da li će sada doći?
Sačekaćemo da prođe!

Dragi naši ljubitelji prirode,

Poslednji dan januara, leta 2024. godine je tu, a sa njim dolazi i divan dan za izlet na prelepi Kablar. Iako je hladno, sunce se smeška i poziva nas da se zaputimo ka ovom prelepom vrhu. Želimo da vam se pridružimo u otkrivanju pogleda na meandre Morave, kao i da zajedno istražimo radove na vrhu. Čuvar nam je saopštio da će radovi biti završeni do aprila ili možda maja… Uvek smo poštovali prirodu, te se pitamo kako će novi vidikovac uticati na nju. Da li će biti narušen njen prirodni sklad? Takođe, interesuje nas i kako će ovo uticati na turiste koji posećuju Kablar. Da li će put do vrha biti asfaltiran? Da li će biti ulaznice za pogled? I, naravno, intrigira nas šta će grad i meštani ponuditi posetiocima. Možda je većina Čačana bila na Kablaru, ali šta je sa ostalima?

 

Ostavite komentar