Sport

Košarkaški „Dan D“ u Čačku: Čačak 94 Quantox i Železničar igraju veoma bitne utakmice!

Čačak 94 Quantox – Dunav (subota, 16:00, Dvorana kraj Morave); Železničar – Žitko Basket (subota, 20:00, Dvorana kraj Morave)

635pregleda

U okviru 25. kola AdmiralBet Košarkaške lige Srbije ekipa Čačka 94 Quantox će imati priliku da napravi ogroman korak ka ispunjenju glavnog ovosezonskog cilja, a to je opstanak u najelitnijem domaćem takmičenju. Što se tiče protivnika, reč je o Dunavu iz Starih Banovaca (subota, 16:00, Dvorana kraj Morave).

Đorđe Mićić, sportski direktor i trener Čačka 94 Quantox, ističe da se ekipa dobro spremila za naredni izazov.

,,Želimo da nadoknadimo poraz koji smo pretrpeli od Dunava u prvom delu sezone. Ono što želim da naglasim, da u poslednje vreme dobro treniramo i vredno radimo. Svi igrači su zdravi i spremni, tako da možemo da radimo na stvarima na kojima ranije nismo mogli. Želimo da podignemo igru na što veći nivo, a za Dunav smo se pripremili najbolje što smo mogli. Verujem u pozitivan rezultat i nadam se pobedi. A pozvao bih i publiku da dođe i podrži Železničar i nas, jer su obe utakmice jako važne. Takođe, sav prihod od prodaje ulaznica ide u humanitarne svrhe, tako da je to razlog više za Čačane“, rekao je Đorđe Mićić.

Nikola Radovanović naglašava želju tima da se revanšira Dunavu za poraz iz prvog dela sezone.

,,Dobro znamo Dunav i to o kakvoj se ekipi radi. Reč je o iskusnom timu, koji nam je naneo težak poraz u prvom delu takmičenja. Sad želimo da se revanširamo. Dobro smo trenirali, igramo solidno u poslednjih nekoliko utakmica, nalazimo se u naletu, tako da moramo to da iskoristimo“, kazao je Nikola Radovanović.

Aleksander Pulijam, Amerikanac u dresu Čačka 94 Quantox, smatra da tabor može do nove pobede.

,,Pripremili smo se za utakmicu. Igrali smo ranije protiv Dunava, znamo šta treba da uradimo za pobedu. Poslednji meč protiv Dinamika smo izgubili u poslednim trenucima. Nadam se da možemo da ispravimo greške koje smo pravili i da ostvarimo novi trijumf“, izjavio je Aleksander Pulijam.

Još jedan čačanski tim igra jako bitan meč na svom parketu. Reč je o Železničaru, koji će imati priliku da dočeka Žitko Basket (subota, 20:00, Dvorana kraj Morave).

Željko Bugarčić, trener Železničara, veruje u pobedu u narednom susretu.

,,Utakmica je, kao i sve prethodne, jako bitna za nas. Dobro poznajemo protivnika, već smo igrali protiv njega, a uspeli smo da ga pobedimo. I ovog puta će biti teško, jer je najteže trijumfovati u unapred dobijenim mečevima. Za sada je ekipa zdrava, a očekujem najbolje“, reči su Željka Bugarčića.

Petar Raković, igrač Železničara, ima mišljenje da tim može do svog cilja.

,,Sve će zavisiti od nas. Moramo pružiti svoj maksimum kako bi ostvarili pobedu. Nalazimo se u naletu, ostvarili smo četiri pobede, tako da smo blizu cilju, a to je opstanak u ligi“, završio je Petar Raković.

Sav novac koji bude sakupljen od prodaje ulaznica za oba susreta biće preko Quantox fondacije upućen u humanitarne svrhe, odnosno za lečenje mladog Čačanina Metodija Vukovića.

Tekst: Nikola Minović/Kablarnet.rs

Foto: Čačak 94 Quantox

Ostavite komentar