MOZZART SPORT

PET NA PET – SRĐAN BAJČETIĆ: U fudbalskoj karijeri morate biti spremni na uspone, ali i nagle padove

479pregleda

U žiži fudbalske javnosti, ovih dana, je mladi fudbaler Liverpula Stefan Bajčetić. Javnost se pitala da li će Bajčetić junior odabrati srpsku ili špansku reprezentaciju?! Mi smo smo pozvali Španiju, oca mladog Stefana i trenera u Selti, ali sa namerom da Vas podsetimo na igračku i aktuelnu trenersku karijeru Srđana Bajčetića.

Srđan je trenutno trener  “C” tima Selte iz Viga. To su momci koji završavaju omladinsku karijeru. Dakle, najbolji juniori prelaze u prvi ili “B” tim, a ostali se takmiče u trećoj ligi. Bajčetić podvlači da je Selta “C” oformljena pre par godina jer se shvatilo da mnogim igračima bude veliki korak prelazak iz juniora u seniore. Međutim, mnogi su odlazili u druge klubove i stasavajući izrasli u sjajne igrače, a Selta ih je gubila. Bajčetićev zadatak je da ih na neki način sačuva dok psiho – fizički ne stasaju.

1. Da li ste svojevremeno trenirali još neki sport i koji?

“Moja sestra se bavila atletikom i ja sam kao neki privezak išao uz nju n ate treninge. Međutim, brzo sam prestao sa atletikom jer su na Veternik dolazili mladi fudbaleri. Prešao sam na fudbal”.

2. Ko Vam je bio sportski uzor, idol, u tinejdžerskim danima?

 “Tačno je da je svako imao nekog uzora, ali nikada nisam nekog previše’simpatisao’. Kada sam ušao u juniore Vojvodine kao igrač mi se dopadao Slaviša Jokanović. On je bio samo nekoliko godina stariji od mene. Tačnije tri godine”.

3. Klub koji nosite u navijačkom srcu ?

“Pa mogu reći klubove jer ne mogu da razdvojim Vojvodinu i Crvenu zvezdu. U Voši sam ponikao, u Zvezdi se potpuno afirmisao”.

4. Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?

“Sećam se mnogih mečeva, ali stoti derbi ću uvek pamtiti. Igrao se na Đurđevdan, pobedili smo sa 2:1 i u konačnom zbiru obezbedili smo titulu”.

5.Životni ili sportski moto?

“U fudbalskoj karijeri morate biti spremni na uspone, ali i nagle padove. Jedan dan si kralj, već sledeći, možeš biti ‘prosijak’. Ili te uzdižu na pobedničko postolje ili te valjaju u kalu. Na to se mora biti spreman da ne doživiš razočaranje i ne okončaš karijeru. I sinu savetujem da kad je na vrhu ostane skroman”.

Bonus pitanje, šta u Mozzartu odigrati na utakmici KELN –  BOHUM. Keln ima 27 poena, a Bohum je fenjeraš sa 19. Više od pola tima nedostaje Kelnu koji je sa Berlinom remizirao bez golova. Pet poraza ima Bohum, na poslednjih pet duela. Poslednja dva meča večerašnjih rivala okončana su bez pobednika.

“U Bundesligi preporučujem UG 3+”.

Đurđe Mečanin/Mozzart Sport

djurdje.mecanin@mozzartbet.com

 

 

Ostavite komentar